Meer dan 300 kinderen turnden voor voor een medaille tijdens deze Voorburgse Springkampioenschappen in turnhal De Cascade.
Meer dan 300 kinderen turnden voor voor een medaille tijdens deze Voorburgse Springkampioenschappen in turnhal De Cascade.

Eerste Voorburgse Springkampioenschappen in turnhal De Cascade

Actueel 1.600 keer gelezen

Voorburg - De eerste editie van een onderlinge wedstrijd voor turners van de drie turnverenigingen in Leidschendam-Voorburg: SOS Voorburg, Gymnova en AVGV vond plaats op zondag 16 februari. Meer dan 300 kinderen turnden voor voor een medaille tijdens deze Voorburgse Springkampioenschappen in turnhal De Cascade.

Turners uit vijf leeftijdscategorieën lieten op drie turnonderdelen voor een bomvolle tribune zien wat ze konden: op de lange mat, op de minitramp en op de minitramp met kast of pegasus.

Het idee voor de Voorburgse Springkampioenschappen is ontstaan tijdens de gesprekken tussen de drie verenigingen om meer met elkaar samen te gaan werken. SOS-voorzitter Ilse Dijkman: "We hebben met de drie verenigingen al één gezamenlijke selectiegroep die in De Cascade traint en vanaf dit jaar zal die groep ook onder één naam aan KNGU-wedstrijden meedoen: LV Gymnastics. Om de samenwerking weer een stapje verder te brengen, heeft SOS deze onderlinge wedstrijd georganiseerd. Wat ons betreft is dit zeker voor herhaling vatbaar, waarbij we natuurlijk hopen dat de organisatie van de volgende edities gaat rouleren onder de verenigingen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant