Alle deelnemers en juryleden met de winnende Caja in de gele voorleestroon (foto: Bibliotheek aan de Vliet).
Alle deelnemers en juryleden met de winnende Caja in de gele voorleestroon (foto: Bibliotheek aan de Vliet).

Caja de Bruijn wint voorleeswedstrijd in Theater Ludens

Actueel 513 keer gelezen

Voorburg - Caja de Bruijn uit groep 8 van basisschool De Vijverhof uit Voorburg won woensdagmiddag 19 februari in Theater Ludens de voorleeswedstrijd voor basisschoolleerlingen uit Leidschendam-Voorburg en Rijswijk.

De acht kandidaten werden, aangemoedigd door ruim 60 supporters (vaders, moeders, opa’s, oma’s en leerkrachten), om de beurt door presentator Barbara Leguijt van de Bibliotheek aan de Vliet naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld.

Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Wat dit jaar opviel was de verrassende, originele keuze boeken waaruit de kandidaten voorlazen. Verder viel op dat het niveau van de voorlezers erg hoog was.

Terwijl Annemieke Berckenkamp van de bibliotheek het publiek vermaakte met een quiz, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. De jury had een moeilijke taak. Maar na een spannend kwartiertje sprak juryvoorzitter Rogier Helwig, de directeur van Theater Ludens, het verlossende woord: Caja was de winnaar. De prijs was een boekenbon, beschikbaar gesteld door Kinderboekenwinkel In de Wolken uit Voorburg.

Caja las een fragment voor uit het boek ‘Ik kan nog steeds niet vliegen’ van Anna Woltz. De jury vond dat Caja met gevoel voorlas, in een prettig tempo en dat haar stem goed bij het verhaal paste.

Caja gaat nu naar de regionale kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 18 maart in Theater Ludens. De provinciale finale is op 8 april in het Bibliotheektheater in Rotterdam en de landelijke finale op 27 mei in Amstelveen.

Caja las een fragment voor uit het boek ‘Ik kan nog steeds niet vliegen’ van Anna Woltz (foto: Bibliotheek aan de Vliet).
Bekendmaking van de winnaar met Cara die het uitschreeuwt (foto: Bibliotheek aan de Vliet).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant