Jim Sabiran (vrijwilliger van het jaar) van Voedselbank LV; Mia Spannenburg, Lionsclub Prinses Marianne en Jaap Stelling, Lionsclub Voorburg.
Jim Sabiran (vrijwilliger van het jaar) van Voedselbank LV; Mia Spannenburg, Lionsclub Prinses Marianne en Jaap Stelling, Lionsclub Voorburg.

Pakken koffie afgeleverd bij Voedselbank in Voorburg

Actueel 644 keer gelezen

Voorburg - Eindelijk was het zover. Een grote vrachtwagen stopte bij de Voedselbank Leidschendam-Voorburg aan de Van Alphenstraat in Voorburg.

De chauffeur mocht een aantal pallets met maar liefst 1.800 pakken filterkoffie van Douwe Egberts afleveren. Het concrete resultaat van de achtste inzamelactie van de Lionsclubs in onze gemeente.

Deze keer geen landelijke ceremonie van een officiële overdracht van het aantal DE-waardepunten, geen René Froger of andere bekendheden. Namens Voedselbank Leidschendam-Voorburg stond Jim Sabiran klaar om de grote hoeveelheid koffie in ontvangst te nemen en in het sobere magazijn van de Voedselbank op te slaan, zodat deze hier kunnen worden gedistribueerd en in de kratjes terecht komen van de mensen die een voedselpakket ontvangen.
Jim, vrijwilliger van het jaar, was zichtbaar ontroerd bij het zien van deze grote hoeveelheid. Sabiran: “Wat een geweldige actie van onze Lionsclubs. We hebben ongeveer 100 gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. En hiermee kunnen deze gezinnen nu een jaar lang koffie drinken”.

Hoewel de actie reeds alweer voor de achtste keer werd georganiseerd, werd dit jaar een record verbroken (vorig jaar 1.470 pakken koffie). Gezien dit succes hebben de samenwerkende Lionsclubs Voorburg en Prinses Marianne besloten om de inzamelactie in december van dit jaar uiteraard weer te herhalen. Daarom wordt eenieder nu al opgeroepen om de DE-waardepunten niet weg te gooien, maar te bewaren voor de komende actie of te sturen aan Lionshelpen, Postbus 151, 2270 AD Voorburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant