(archieffoto bibliotheek Voorburg).
(archieffoto bibliotheek Voorburg).

Ruim helft burgerpanel wil twee bieblocaties

Actueel 411 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De deelnemers van het burgerpanel TipLeidschendamVoorburg.nl hebben in de afgelopen weken een vragenlijst toegestuurd gekregen over de mogelijke sluiting van de bibliotheek in Leidschendam.

Aan de hand van vraag "1 Hoe vaak heeft u het afgelopen jaar de Leidschendamse Bieb bezocht?" komt de volgende top 3 naar voren: 1: Niet 66% 2: Enkele keren per jaar 15% 3: Maandelijks 11%. Op stelling 2 ‘De Leidschendamse Bieb is onmisbaar in onze gemeente’ antwoordt in totaal 67% van de respondenten: "(zeer) mee eens". In totaal antwoordt 11% van de respondenten: "(zeer) mee oneens". Aan de hand van vraag "3 Hoe ziet u de toekomst voor u van de bibliotheken in Leidschendam-Voorburg?" komt de volgende top 3 naar voren: 1: Beide bestaande vestigingen blijven bestaan 53% 2: Andere optie 16% 3: Eén hoofdvestiging (Leidschendam) en een nevenvestiging (Voorburg) 12% Op stelling 4 ‘Ik ben bereid meer abonnementsgeld te betalen om de bibliotheek in stand te houden’ antwoordt in totaal 35% van de respondenten: "(zeer) mee eens". In totaal antwoordt 28% van de respondenten: "(zeer) mee oneens". Het meest gekozen antwoord (27%) is: "Mee eens".

TipLeidschendamVoorburg.nl is een raadgevend burgerpanel in de gemeente Leidschendam-Voorburg waar alle inwoners van 16 jaar en ouder aan deel kunnen nemen. Via TipLeidschendamVoorburg doet u niet mee aan opiniepeilingen, maar geeft u via raadgevende vragen antwoord. Dus geen ‘wat vindt u van-vragen’, maar de ‘waarom-‘ of ‘hoe-vragen’ over lokale vraagstukken. TipLeidschendamVoorburg praat samen met de inwoners, in plaats van over inwoners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant