Organisaties gaan met elkaar in gesprek om te toetsen of en op welke wijze hun activiteiten bijdragen aan de gestelde doelen (archieffoto).
Organisaties gaan met elkaar in gesprek om te toetsen of en op welke wijze hun activiteiten bijdragen aan de gestelde doelen (archieffoto).

Burgerpanel spreekt zichuit over subsidietafels

Actueel 902 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - TipLeidschendamVoorburg.nl heeft onder zoek gedaan naar nieuwe manier van subsidieverlening in Leidschendam.

In totaal 44% van de respondenten staat achter het initiatief van de subsidietafels, maar 19% van de respondenten niet. Het meest gekozen antwoord (34%) is: "Mee eens". 

Als belangrijkste doel voor het verstrekken van een subsidieverzoek door de gemeente wordt genoemd: "Versterking van de voorzieningen waar alle inwoners gebruik van kunnen maken" (54%).

 Op de vraag wat de beste methode is om burgers te betrekken bij het subsidiebeleid komt de volgende top 2 naar voren: 1: De gemeente haalt middels een enquête informatie op wat bij instellingen, subsidieontvanger en de burgers leeft 51%. Op een gedeelde plaats (beide 26%) staat: "Er komen openbare raadpleegavonden voor burgers. En "er komt een denktank (waar de verenigingen in vertegenwoordigd zijn) die de gemeente actief begeleidt in het proces 26%. 

Dit en meer blijkt uit panelonderzoek TipLeidschendamVoorburg.nl, waarbij 284 deelnemers zijn geraadpleegd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant