Gemeente bereidt zich voor op Corona virus
Logo hetkrantje-online.nl

Gemeente bereidt zich voor op Corona virus

  •   keer gelezen   Actueel

"Lokaal volgen wij de ontwikkelingen op de voet en bereidt de organisatie zich voor op ondersteunende maatregelen en voorzieningen die wij kunnen treffen", dit schrijft burgemeester Klaas Tigelaar aan de gemeenteraad. 

Crisismanagement is regionaal georganiseerd bij een uitbraak van een A-infectieziekte. Zo ook bij het coronavirus. De burgemeester ontvangt regelmatig een update van de directeur publieke gezondheid van de GGD, Annette de Boer.

De voorzitter van de veiligheidsregio draagt zorg voor de bestrijding van een epidemie van een infectieziekte behorend tot groep A, of een directe dreiging daarvan. Hij heeft daartoe ook bevoegdheden. Inzet van die bevoegdheden gebeurt in overleg met de burgemeester van de betrokken gemeente.

De landelijke communicatielijn is dat het RIVM, Rijksoverheid en GGD afzender zijn van de informatie. Zij publiceren de meest actuele informatie. Hierdoor is het helder waar mensen met hun vragen terecht kunnen.

De gemeente volgt deze lijn en heeft daarom alleen een bericht op de website gepubliceerd zodat mensen weten waar ze informatie kunnen vinden. Vooralsnog komen er geen publieksvragen bij de gemeente binnen.

Binnen de ambtelijke organisatie is gecommuniceerd hoe medewerkers preventieve maatregelen kunnen nemen en waar ze terecht kunnen met vragen, conform de instructie van de GGD.

Meer berichten