Logo hetkrantje-online.nl
Het District Actie Centrum van het Rode Kruis Den Haag e.o. aan de Zilverstraat 2 (foto: pr Rode Kruis).
Het District Actie Centrum van het Rode Kruis Den Haag e.o. aan de Zilverstraat 2 (foto: pr Rode Kruis).

Rode Kruis zoekt vrijwilligers voor hulpverlening in regio

  •   357 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Wil je helpen als vrijwilliger tijdens de corona-uitbraak? Meld je aan bij het District Actie Centrum (DAC) van het Rode Kruis Den Haag e.o.

Het District Actie Centrum is ingericht op de afdeling van het Rode Kruis Den Haag e.o. aan de Zilverstraat 2. Het team coördineert continu hulpvragen en inzetten van lokale hulpdiensten en partnerorganisaties. Er wordt rekening gehouden met urgentie van binnenkomende hulpaanvragen en capaciteit die in het district beschikbaar is. Hierin wordt nauw samengewerkt met de veiligheidsregio, GHOR, GGD, doktersposten en overige hulpdiensten. Omdat het virus zich dagelijks verder uitbreidt is het voor alle betrokken partijen een uitermate intensieve periode.

Dagelijks bieden zich mensen aan die hulp willen bieden. Het DAC probeert deze mensen zo goed mogelijk te woord te staan en hen te registreren. Afhankelijk van de hulpvragen vanuit de hulpdiensten en partnerorganisaties matcht het DAC vrijwilligers en hulpaanvragen.

Er wordt ondersteuning geboden aan het HADOKS (huisartsenposten) door telefoons te bemannen, het Leger des Heils, bij twee nieuwe daklozenopvangcentra en het Haga ziekenhuis. Gekeken wordt of een boodschappendienst te organiseren is. Hierbij wordt de veiligheid en gezondheid van vrijwilligers nauwlettend in de gaten gehouden.

Aanmelden kan via een e-mail naar dac.haaglanden@redcross.nl.

Meer berichten