Logo hetkrantje-online.nl
Het team van Van Rijn Culinair (archieffoto Dick Janssen).
Het team van Van Rijn Culinair (archieffoto Dick Janssen).

Geslaagde actie Van Rijn Culinair voor maaltijden zorgmedewerkers

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam- Nadat Jennifer van Van Rijn Culinair aan de Damstraat in Leidschendam vorige week donderdag het idee kreeg om iets te betekenen voor de mensen in de zorg, is het initiatief ‘Trots op Zorgmedewerkers’ geboren.

Leidschendam- Nadat Jennifer van Van Rijn Culinair aan de Damstraat in Leidschendam vorige week donderdag het idee kreeg om iets te betekenen voor de mensen in de zorg, is het initiatief ‘Trots op Zorgmedewerkers’ geboren.

De bedoeling is het zorgpersoneel in bejaardencentra en verzorgingshuizen, iedere keer een andere locatie, gratis te voorzien van een avondmaaltijd. Er is hiervoor een actiewebsite gemaakt (Samenvers.nl). Hierop kan men voor een maaltijd doneren voor €2 per stuk en de rest van de kosten (€2.99.) is voor rekening van Van Rijn Culinair.

“De druk op het zorgpersoneel is in de afgelopen periode erg toegenomen en nu het besluit genomen is om de deuren van verzorgingstehuizen voorlopig te sluiten neemt die druk alleen maar toe. Juist daarom willen wij in deze huidige maatschappelijke gezondheidscrisis ons steentje bijdragen aan de hardwerkende zorgmedewerkers”, aldus Van Rijn op de actiewebsite.

Samen Vers is een initiatief van Van Rijn Culinair, al jaren een begrip in Leidschendam-Voorburg. “Als lokale groenteboer kijken wij vol afschuw naar de beelden die op social media verschijnen waarin te zien is dat alle schappen in de supermarkten leeg zijn. Grote bewondering hebben wij voor zorgpersoneel die met een tomeloze inzet alle patiënten met enorm veel liefde verzorgen. Wij willen graag onze handen uit de mouwen steken om het zorgpersoneel in Leidschendam-Voorburg en omgeving een hart onder de riem te steken met een versbereide koelverse maaltijd.”

“Al jaren bezorgen wij honderden koelverse maaltijden per week bij onze klanten thuis. Dit doen wij natuurlijk onder strikte HACCP regels en met gekoeld vervoer. Vooral de ouderen die niet meer zelf in de keuken kunnen staan, zijn een grote klantenkring voor ons”, aldus Van Rijn.

De actie blijkt een doorslaand succes. “Wat zijn wij enorm blij verrast dat onze actie ‘Trots op onze Zorgmedewerkers’ zo ontzettend warm ontvangen wordt door iedereen”, aldus Cock van Rijn. “Sinds het moment dat we live gegaan zijn, is de website bijna ontploft en stromen de donaties binnen. Toen we begonnen, zouden wij blij geweest met 100 misschien 200 donaties.”

Inmiddels zijn er al bijna 2.000 maaltijden gedoneerd. “Echt overweldigend. Bevriende collega ondernemers hebben ook al hun hulp aangeboden, hetzij met koken, hetzij met het leveren van producten voor de maaltijden. Ook een mooi gebaar van HollandTextiel, zij sponseren een extra bedrag namens iedere donatie die hun kennissen overmaken. Wij zijn nu bezig om alles te coördineren en onze eerste partij maaltijden te kunnen gaan bezorgen.”

Doneren kan op   www.samenvers.nl .

Zie ook het item op Midvliet TV:


Meer berichten