(foto: Michel Grtoen).
(foto: Michel Grtoen).
CORONAVIRUS

Tiende besmetting met coronavirus in Leidschendam-Voorburg

Actueel 917 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het aantal coronabesmettingen in de regio Haaglanden is gestegen naar 136, waarvan 10 in Leidschendam-Voorburg.

Sinds gisteren zijn in Nederland 545 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4749. Onder hen zijn 1230  mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

Er zijn sinds de vorige update 34 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 213 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar. (de gemiddelde leeftijd bij overlijden is 82 jaar).

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1558 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (647) en Noord-Holland (600).

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Uit de krant