Een bijzonder initiatief van mevrouw Anja Koole-van de Graaf uit Leidschendam.
Zij vulde in een mum van tijd 10 kratten met donaties voor de Voedselbank.
Een bijzonder initiatief van mevrouw Anja Koole-van de Graaf uit Leidschendam. Zij vulde in een mum van tijd 10 kratten met donaties voor de Voedselbank.

Voedselbank draait nog op volle toeren dankzij heel veel giften

Actueel 467 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De Voedselbank Leidschendam-Voorburg heeft het erg druk gehad afgelopen week. Door het Coronavirus werd de aanvoer vanuit de regio Haaglanden stopgezet. Normaal is dat goed voor 25% van de behoefte. 

Dit gemis werd deze week ruimschoots gecompenseerd door voedsel dat van alle kanten werd aangeboden omdat het anders weggegooid moest worden. Restaurants, winkels, kinderdagverblijven, kleuterscholen, bedrijven, hotels, etc.

"Zij klopten allemaal bij ons aan, ze kwamen het brengen of we gingen het halen", aldus Els de Blécourts, bestuurslid van de Voedselbank Leidschendam-Voorburg/Stichting Buren. "Een grote variëteit aan voedsel die we normaal niet ter beschikking krijgen. Langer houdbare producten, zoals appels, hebben we bewaard voor volgende weken."

Inmiddels heeft wethouder Stemerdink toegezegd voorlopig iedere week €5 per pakket te doneren om 'verse' producten te kopen. Natuurlijk blijven nog, zoals gebruikelijk, producten binnenkomen via grootwinkelbedrijven, particulieren, etc. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de voorraad die er nog is dankzij eerdere acties.

De Blécourts: "Op deze manier hopen we toch iedere een week volwaardig pakket te kunnen leveren aan onze 115 gezinnen.Het is geweldig, iedereen wil ons ondersteunen. Diverse bedrijven, serviceclubs en particulieren hebben zich aangeboden om te helpen. Er is zelfs een wachtlijst ontstaan voor het vrijwilligerswerk. Als de nood aan de man is, weten we hen te vinden."

Eén bijzonder initiatief is het vermelden waard. Mevrouw Anja Koole-van de Graaf in de Tedingerstraat 70 in de Leidschendamse Zeeheldenbuurt, heeft via een groepsapp de buurt opgeroepen te doneren voor de voedselbank. Binnen een mum van tijd waren er al 10 kratten gevuld. Zij gaat voorlopig nog door met de actie.

"Dat is echt hartverwarmend", vindt De Blécourts. "Op dit moment is er nog geen voedselinzamelingsactie nodig en dat kan door alle maatregelen ook nu natuurlijk niet, althans niet op de manier waarop men van ons gewend is in supermarkten. De voedselbank bereidt zich voor op andere manieren van inzamelen." 

Het is ook natuurlijk altijd mogelijk een Corona-donatie te doen via bankrekeningnummer NL03ABNA0613583221. Ingezameld geld komt altijd rechtstreeks ten goede aan de cliënten van de Voedselbank. Heeft u levensmiddelen die u aan de Voedselbank wilt doneren? Bel: 06-38035166. "Wij willen iedereen hartelijk danken voor alle initiatieven, inzet, donaties, etc.", meldt de Voedselbank.

Uit de krant