Stilte en veel gesloten winkels in het winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam (foto: Dick Janssen).
Stilte en veel gesloten winkels in het winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam (foto: Dick Janssen).

En toen was het ineens overal stil op straat en in winkelcentra

Actueel 965 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Volgens de meest recente cijfers (23 maart) die nog konden worden meegenomen in Het Krantje van deze week zijn er inmiddels 10 inwoners van Leidschendam-Voorburg besmet met het coronavirus. Door de maatregelen, die maandagavond verder zijn aangescherpt, komt het openbare leven voor een groot deel nog verder stil te liggen.

Leidschendam Centrum is stilletjes. Vooral doorgaand verkeer rijdt over de Damlaan, maar er staan zeker geen files. Zelfs niet als de sluisbrug opengaat. Het Huygenskwartier en het nabijgelegen Park Vreugd en Rust zijn meer wandelgebieden geworden, waar mensen af en toe een frisse neus gaan halen als zij lang hebben binnen gezeten.

 Lokale ondernemers die nog open zijn vragen inwoners om bij hen hun inkopen te doen om hen door deze moeilijke tijd te helpen. Winkelcentrum Leidsenhage zal ook de (onlangs nog veelbelovend genoemde) cijfers moeten bijstellen. Momenteel is door de coronacrisis bijna driekwart van de winkels gesloten. 

Supermarkten vertonen lege schappen, waar normaal voldoende wc-rollen, brood, pasta's, of potten groenten staan. Medewerkers doen hun best om alles bijgevuld te houden. 

De horeca is door de algehele sluiting zwaar getroffen. Restaurants gaan maaltijden thuis bezorgen om toch nog aan de slag te blijven en hun klanten te kunnen bedienen. Ook andere zaken gaan, indien mogelijk, producten/boodschappen bezorgen

In Het Krante van deze week en op Het Krantje Online eest u veel berichtjes en artikelen over alle hartverwarmende initiatieven en acties voor zowel mensen in de zorg, als ouderen, lokale ondernemers en anderen die door de crisis worden getroffen (DJ).

Uit de krant