Logo hetkrantje-online.nl
De CKV-route leidde de leerlingen langs alle bezienswaardigheden van York met bijbehorende foto-opdrachten (foto: pr).
De CKV-route leidde de leerlingen langs alle bezienswaardigheden van York met bijbehorende foto-opdrachten (foto: pr).

Excursie Wellantcollege naar York kon nog net doorgaan

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam/Den Haag - Examenklassen waren nog niet koud terug van Disneyland Parijs of de volgende trip stond al klaar voor leerlingen (en docenten) van Westvliet: Een educatieve taal- en cultuurreis naar het Engelse York voor leerlingen uit klas 3. Nog net voordat het coronavirus de wereld in zijn greep kreeg.

En zo vertrokken begin maart 2 bussen voor hun reis naar York. Het aantal aanmeldingen voor deze reis was enorm en zo ook het enthousiasme bij de leerlingen. Leerlingen hadden per viertal een eigen hut met badkamer en op de boot was veel te zien en doen; restaurants, bioscopen, gamehal, winkels etc. Naast dit recreatieve deel werkten ze allen aan hun opdrachten voor Engels en CKV. 

Voor velen was dit de eerste keer overnachten op zo’n enorme boot en dus allemaal erg spannend. Zo ook het betalen in ponden en het tijdverschil. Eenmaal aangekomen in Hull door naar York, waar de leerlingen in groepjes aan hun vlog voor Engels werkten en in Engels gesprek moesten met inwoners van York. 

De CKV-route leidde de leerlingen langs alle bezienswaardigheden van York met bijbehorende foto-opdrachten. De pittoreske straat Chambles, waarvan word aangenomen de inspiratie te zijn geweest voor Diagon Alley uit de Harry Potter serie, stond uiteraard op het programma. De straat herbergt vrolijke café’s, chocolade-, fudge- en snoepwinkels, maar ook verschillende magische winkels, waaronder The Shop That Must Not Be Named. 

Na een druk afwisselend educatief en recreatief programma, werden op de terugweg foto’s, filmpjes en verhalen vol enthousiasme met elkaar gedeeld. Menigeen had hier wel veel langer willen blijven. Een reis om niet te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar.

Meer berichten