Politiebureau Leidschendam-Voorburg (foto: Michel Groen).
Politiebureau Leidschendam-Voorburg (foto: Michel Groen).

Aangifte doen en coronamaatregelen bij politie

Actueel 367 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - U bent nog steeds welkom op de politiebureaus om aangifte te doen. Ook de politie volgt het RIVM-advies en neemt maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Schud daarom geen handen, houd gepaste afstand en overweeg of u de politie u op een andere manier kan helpen. 

Er zijn verschillende manieren om aangifte te doen of in contact te komen met de politie: online, via tel. 0900 - 8844 (belkosten) of, als u dat noodzakelijk vindt, op een politiebureau. Maak hiervoor een afspraak via 0900 - 8844 (belkosten). Heeft de gebeurtenis plaatsgevonden in een woning? Dan kunt u geen online aangifte doen, de politie komt dan bij u thuis. Maak hiervoor een afspraak via 0900-8844 (belkosten). Niet alle aangiftes kunnen op afstand. Twijfelt u: Bel dan 0900 - 8844 (belkosten). Dan kunt u bespreken welke manier voor u het beste is. De politie is 24/7 bereikbaar via 0900-8844 (belkosten). Spoed? Bel dan altijd direct 112.

Handhaving

De afdeling Handhaving van de gemeente behandelt zoveel mogelijk meldingen. Normaal gesproken wordt persoonlijk contact gezocht met inwoners. "Op dit moment handelen wij meldingen zoveel mogelijk schriftelijk of telefonisch af. Onze toezichthouders en opsporingsambtenaren richten zich op toezicht en handhaving van de door het kabinet aangekondigde maatregelen en op de belangrijkste meldingen, zoals meldingen die betrekking hebben op de bereikbaarheid voor hulpdiensten."

Uit de krant