Afbeelding

Zorg- en welzijnssector bundelt krachten voor werving zorgpersoneel

Actueel 244 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg/Haaglanden - De verschillende initiatieven die vanuit heel Nederland zijn gelanceerd om extra zorgpersoneel te werven bundelen hun krachten.

Op www.extrahandenvoordezorg.nl kunnen gepensioneerde of andere professionals die niet meer in de zorg werken zich aanmelden als ze tijdelijk terug zouden willen keren. Ook zorg- en welzijnsorganisaties die door de coronacrisis staan te springen om extra medewerkers kunnen hier terecht. Het platform is een breed samenwerkingsverband van brancheorganisaties, vakbonden, regionale werkgeversorganisaties, beroepsverenigingen, private initiatieven en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De afgelopen week kwamen er zo’n 7000 aanmeldingen binnen van ex-zorgmedewerkers die graag zouden willen helpen in de zorg. Via de centrale database die geopend is wordt vraag en aanbod zo goed als mogelijk gematcht.

Teams in de regio's zorgen ervoor dat mensen terecht komen op de plekken waar ze het hardst nodig zijn en ze het meest kunnen betekenen. Hierbij wordt uiteraard gelet op opleidingsniveau, ervaring maar ook op het besmettingsrisico dat mensen van buiten de organisatie met zich mee kunnen brengen.

Ook in de regio Haaglanden is een regionale helpdesk ingericht. Ga voor het aanmelden of aanvragen van (para)medische ondersteuning naar www.extrahandenvoordezorg.nl, bel 06-20491017 of mail naar zorgvoordezorg@zorgzijnwerkt.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant