Logo hetkrantje-online.nl
Medewerker Isabeau van restaurant De Heerlijkheid serveert nu geen maaltijden meer aan tafel maar brengt ze bij de klant aan huis.
Medewerker Isabeau van restaurant De Heerlijkheid serveert nu geen maaltijden meer aan tafel maar brengt ze bij de klant aan huis.

Veel ondernemers nu vooral aangewezen op bezorging aan huis

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De horeca in Leidschendam-Voorburg is, door het coronavirus, tot tenminste 6 april dicht. Dat betekent zware en onzekere tijden voor de restaurants en cafés. Veel horecaondernemers, maar ook winkels, gaan niet bij de pakken neerzitten en starten binnen een paar dagen een bezorgdienst.

Door Inge Koot

Neem bijvoorbeeld restaurant De Heerlijkheid uit Leidschendam Centrum van Ingrid Blom, Alfred van Kesteren en Oscar van Schijndel. Het restaurant aan het Damplein vierde in februari nog haar tienjarig bestaan maar krijgt nu ineens met heel andere zaken te maken: Hoe komen we door deze crisis heen?

“Het kwam niet onverwacht”, vertelt chef-kok Alfred. “We wisten dat de horeca op een bepaald moment zou moeten sluiten, maar het was wel heel abrupt, vorige week zondag. Wij hadden de eerste gasten al in het restaurant en moesten die direct weer naar huis sturen.” Snel kwam het idee op om maaltijden te gaan bezorgen. “Maar dat is wel een heel andere tak van sport”, heeft Alfred inmiddels ervaren. “Gelukkig hebben wij Oscar die heel handig is in het bouwen van websites. En we zijn direct maandag naar de groothandel gegaan op zoek naar materiaal waarin wij de maaltijden in kunnen bezorgen.”

Woensdag 18 maart ging het drietal van start met een professionele website waar je in shifts van een half uur een driegangenmenu kan bestellen. “We moeten wel de tijd krijgen om de maaltijden te maken en niet met een overkill aan bestellingen zitten. Betalen gaat via Ideal. We hebben eerst onze vaste klanten via de mail geïnformeerd en daarna hebben we het op facebook gezet. Maar het loopt storm”, aldus Alfred enthousiast. Op het menu staan de bekende gerechten van De Heerlijkheid en deze worden door dezelfde kok bereid. “De klant kan erop rekenen dat wij onze vertrouwde kwaliteit leveren.”

Bij Pinseria Raimondi’s aan de Veursestraatweg 104 is het nu ook mogelijk om een maaltijd af te halen of te laten bezorgen. “We proberen toch op de een of de andere manier centjes te verdienen”, zegt eigenaar Adriano Raimondi. Het is mogelijk om de pinsa’s, een soort kruising tussen een pizza en een foccacia, te laten bezorgen, maar ook een heerlijk Italiaans verrassingsmenu van de chef wordt uiteraard door het Italiaanse restaurant thuisbezorgd.

Puurvis aan de Damlaan 69A bezorgde al aan huis, maar merkt dat er momenteel veel meer vraag naar is. “Het is duidelijk drukker met bestellingen en ook in de winkel merken wij dat er meer gekocht wordt. Ik zou het niet direct hamsteren willen noemen maar men neemt toch ietsjes meer mee”, zegt bedrijfsleider Frank Teeuwisse. Frank houdt al rekening met een lockdown, maar verwacht dat zijn winkel dan wel open mag blijven. “Wij voorzien toch in een eerste levensbehoefte”, vindt hij. Wel merkt hij dat er minder aanvoer is van importproducten, maar de meeste producten komen uit de Noordzee. “En daar zullen we altijd wel voldoende aanvoer van houden”, is zijn verwachting.

Uiteraard zijn er nog veel meer restaurants en winkels die nu bezorgen. Kijk daarvoor op de website van betreffende zaak, of informeer telefonisch.

Meer berichten