Op het Veurs Lyceum wordt er gewerkt met het programma Google Classroom.
Op het Veurs Lyceum wordt er gewerkt met het programma Google Classroom.

Scholen richten onderwijs op afstand in

Actueel 313 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Ook voor de scholen in Leidschendam-Voorburg is het een hele omslag sinds het kabinet op 16 maart heeft besloten om scholen en kinderdagverblijven tot en met 6 april te sluiten.

Veel middelbare scholen werken met het programma Magister en plannen vanuit daar de week voor de kinderen. Veurs Voorburg is daar gelijk vorige week maandag mee van start gegaan. “In Magister staat het rooster en vinden de kinderen het huiswerk”, vertelt Korneel van den Bulck, locatiedirecteur van Veurs Voorburg. “Daarin staat ook wanneer er een contactmoment is met de docent. Dat doen we niet klassikaal maar in groepjes van 4 a 5 leerlingen. Het is een beetje pionieren en uitproberen wat het beste werkt. Maar we willen in ieder geval wel de leerlingen heel structureel benaderen. Daarbij krijgen we ook hulp van de onderwijsassistenten.” Korneel is positief verrast over de inzet van de leerlingen. Ook weet hij dat het voor veel docenten schipperen is met de tijd. “Met ook nog kinderen thuis vergt het wel veel creativiteit en energie om het allemaal voor elkaar te krijgen.”

Op het Veurs Lyceum is vorige week hard gewerkt om het onderwijs op afstand in te richten. Docent Frans van het Veurs Lyceum, Martine van der Heide ligt toe dat de communicatie met de leerling gaat via Google Classroom. “Docenten zetten daar hun werkwijzer, powerpoints en instructierooster in zodat de leerlingen weten wat ze moeten doen. Maar de meeste leerlingen vinden het een lastige situatie.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant