Kavita Parbhudayal, wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid in Den Haag, nam de eerste maaltijd in ontvangst.
Kavita Parbhudayal, wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid in Den Haag, nam de eerste maaltijd in ontvangst.

Voorburger kookt maaltje voor duizenden ouderen

Actueel 943 keer gelezen

Voorburg - De coronacrisis maakt veel los. Het leidt tot onrust en vragen. Maar het leidt ook tot talloze mooie en hartverwarmende initiatieven. Zoals het initiatief van de Voorburgse freelance kok Janpaul Kant. Hij bereidt duizenden maaltijden voor de eenzame ouderen en oudere met slechte gezondheid.

Twee weken geleden is hij al gestart met de voorbereidingen en zaterdag worden de eerste maaltijden bezorgd bij de ouderen vanuit het Word Forum in Den Haag. Samen met Ben Lachhab van Resto Van Harte is hij de actie gestart. “Via Ben zijn wij in contact gekomen met Shell en zij hebben hun productiekeuken met zes professionele koks beschikbaar gesteld”, vertelt JanPaul.

De twee willen onder de naam ‘De Participatie Keuken’ 100.000 maaltijden voor ouderen verzorgen in een periode van vijftien weken. Een hele uitdaging maar dankzij verschillende donaties en giften lijkt het allemaal te gaan lukken. Ook zijn er meerdere bedrijven die producten beschikbaar hebben gesteld of korting hebben gegeven, zoals bij groente van ‘De mannen van Verhoek’, vlees van ‘Nice to Meet’ en producten van Hanos en de Makro.

World forum Den Haag heeft zijn vriescellen ter beschikking gesteld. Hier worden alle maaltijden opgeslagen en zaterdag door studenten van de TU-Delft rondgebracht. “De studenten zorgen voor de logistieke planning. Wij zijn verder ook met de politie in gesprek over verkeersregelaars om het zaterdag allemaal in goede banen te kunnen leiden. Vanuit de gemeente Den Haag wordt een lijst aangeleverd met alle ouderen en kwetsbaren waar de maaltijden worden afgeleverd. Het zijn 1000 adressen waar we per persoon vijf maaltijden langs brengen. Het wordt een gigantische operatie.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant