Op de zaterdagmarkt in het Huygenskwartier komen voorlopig alleen marktkramen die voedsel verkopen (archieffoto: Michel Groen).
Op de zaterdagmarkt in het Huygenskwartier komen voorlopig alleen marktkramen die voedsel verkopen (archieffoto: Michel Groen). Michel Groen

Markten in Leidschendam-Voorburg blijven nog open

Actueel 2.818 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Onder voorbehoud van extra maatregelen die (landelijk) worden voorgeschreven, blijven de markten in Leidschendam-Voorburg voorlopig open.

De weekmarkten maken een belangrijk deel uit van de voedselketen en zorgen voor een goede spreiding van het winkelend publiek, vindt de gemeente. Afgelopen zaterdag waren de regels op de weekmarkt op het Oosteinde in Voorburg nog meer aangescherpt. De kramen waren aangepast, met zoveel mogelijk ruimte ertussen en strepen en vakken voor de kramen en alleen nog kramen die voedsel verkopen. 

Ook het looppad op de markt was groter gemaakt doordat er geen producten meer voor de kraam werden uitgestald. \In elke kraam hing een kaart met de regels en zagen de marktkooplieden er zelf ook op toe dat marktbezoekers alle regels naleefden. 

Onder het toeziend oog van twee beveiligers, vier handhavers en de marktmeester is alles prima verlopen. "Met deze positieve instelling van klanten en verkopers hopen we dat we de wekelijkse markt kunnen blijven behouden", aldus Bea Westgeest namens de marktcommissie.

De dinsdagmarkt bij The Mall of The Netherlands is minder druk dan de zaterdagmarkt in Voorburg en biedt voldoende mogelijkheden om de kramen zo op te stellen dat rekening wordt gehouden met de anderhalve meter afstand tussen bezoekers. Kramen met andere producten dan voedsel zijn hier nog wel toegestaan.

Wanneer het 1,5 meter afstand houden door bezoekers echter onvoldoende wordt nageleefd, kunnen de markten alsnog met onmiddellijke ingang worden stilgelegd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant