Rode Kruis volop in actie op allerlei fronten
Logo hetkrantje-online.nl
Ready 2 Help ingezet bij klaarmaken voedselpaketten Voedselbank (foto: Peter Busscher).
Ready 2 Help ingezet bij klaarmaken voedselpaketten Voedselbank (foto: Peter Busscher).

Rode Kruis volop in actie op allerlei fronten

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg/regio - De Rode Kruis Hulplijn is nu actief via telefoonnummer 070 44 55 888. Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig, bijvoorbeeld omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je hier contact mee opnemen. 

Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur. Waar nodig wordt je doorverwezen naar de juiste hulp. Hiermee wil het Rode Kruis zorgen wegnemen in een onzekere tijd. Al snel stond de teller boven de 12.000 gesprekken. Het geeft aan dat er grote behoefte is van mensen om te praten en dilemma’s voor te leggen.

Kwetsbare mensen aanmelden
Het Rode Kruis roept Nederland op om mensen aan te melden die er alleen voor staan in de coronacrisis. Buren, familie en andere naasten die bezorgd zijn over ouderen, chronisch zieken of andere kwetsbare mensen kunnen hen opgeven bij het Rode Kruis. Rode Kruis-vrijwilligers en burgerhulpverleners van het Rode Kruis Ready2Help-netwerk komen in actie om te helpen of een luisterend oor te bieden. Meer lezen of iemand aanmelden? Kijk op www.rodekruis.nl/letopelkaar.

Ready2Help
Vanwege het coronavirus COVID-19 mobiliseert het Rode Kruis haar netwerk van burgerhulpverleners Ready2Help. Dit is een burgerhulpnetwerk van het Nederlandse Rode Kruis. De Ready2Helpers staan klaar als dat nodig is. Het netwerk bestaat uit ruim 70.000 mensen en komt in heel Nederland in actie om de meeste kwetsbare mensen te informeren hoe zij zich kunnen beschermen tegen het coronavirus. Ze verspreiden flyers, bieden aan boodschappen te doen en checken bijvoorbeeld of je oude buurman nog genoeg medicijnen in huis heeft. Mensen met een beperkt sociaal netwerk hebben nu extra hulp nodig. Wil je ook helpen? Ben je 18 jaar of ouder . Woonachtig in Nederland en in het bezit van een mobiele telefoon? Meld je dan aan via: https://ready2help.rodekruis.nl/.

De hulp van het Rode Kruis is nu echt op gang gekomen. Zo zijn ze betrokken bij de opbouw van nieuwe huisartsenposten in Delft, Zoetermeer en Den Haag om de toestroom van coronapatiënten op te kunnen vangen, helpen vrijwilligers bij de voedseldistributie van lokale voedselbanken en doen vrijwilligers boodschappen voor hulpbehoevenden. Het Rode Kruis fungeert – op verzoek van de overheid – als verzamelpunt voor persoonlijke beschermingsmiddelen die beschikbaar zijn bij o.a. schilders en bouwbedrijven en tevens medische hulpmiddelen. Deze inzameling loopt storm Ook wordt gezorgd voor ondersteuning aan GGD’s en ziekenhuizen

Het Rode Kruis heeft een speciale liveblog opgezet met updates over alle activiteiten tijdens de coronacrisis en andere nieuwtjes. Kijk hiervoor op www.rodekruis.nl/liveblog .

Meer berichten