Logo hetkrantje-online.nl
De verse maaltijden in gestickerde bakken staan klaar voor aflevering (foto: Van Rijn Culinair).
De verse maaltijden in gestickerde bakken staan klaar voor aflevering (foto: Van Rijn Culinair).

Van Rijn Culinair geeft 2.300 zorgmedewerkers te eten

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Het initiatief van Van Rijn Culinair uit de Damstraat in Leidschendam om een gezonde maaltijd aan te bieden aan de zorgmedewerkers die het op dit moment zo druk hebben, is boven verwachting goed aangeslagen.

Maandagmiddag stond de teller al op bijna 2.300 gedoneerde maaltijden en waren er 1.800 maaltijden uitgeleverd. Deze maaltijden worden voor tweederde bekostigd door Van Rijn Culinair en voor eenderde door donateurs op de actiesite www.samenvers.nl.

"Dit hadden we toch nooit durven en mogen hopen", meldt Chantal Kloosterman-Van Rijn op facebook. "In de eerste week hebben we al 1800 zorgmedewerkers kunnen voorzien van een verse maaltijd." De maaltijden zijn onder andere gegaan naar zorgpersoneel van diverse ziekenhuizen in de regio, personeel van verpleeghuizen en woonzorgcentra, zorgpersoneel van Pieter van Forest, Ipse de Bruggen, GGZ Rivierduinen, vrijwilligers van het Hospice in Voorburg, medewerkers van Florence en nog veel meer.

"Waar we minstens net zo dankbaar voor zijn, is de hulp die we krijgen om ons te helpen om al die maaltijden te kunnen bereiden en te distribueren. Van het leveren van goederen, tot helpen met de bezorging van maaltijden, het koken van de maaltijden tot het stickeren van alle maaltijdbakken. Hulp komt van alle kanten binnen en ik zou iedereen daar middels deze weg enorm voor willen bedanken", aldus Chantal.

Klanten en inwoners van de gemeente reageren enthousiast op de actie van Van Rijn. "Zo kwam er een heel lieve meneer de winkel in die ons vertelde dat hij de actie op de voet volgde", aldus Chantal. "Hij kwam maar liefst 200 euro brengen, waardoor wij 100 zorgmedewerkers een gezonde maaltijd kunnen leveren. Een man met een hart van goud, net als al onze donateurs." Zowel in de winkel als online wordt er nog steeds gedoneerd. Donaties zijn welkom op www.samenvers.nl.

Meer berichten