Voorbeeld van een kaartje dat door Irene Stevens is gestuurd aan WZH Schoorwijck.
Voorbeeld van een kaartje dat door Irene Stevens is gestuurd aan WZH Schoorwijck.

Actie #Stuur een kaart naar mensen die eenzaam zijn

Actueel 639 keer gelezen

Leidschendam - Naar aanleiding van de actie ‘Veel Liefs’ van het Oranjefonds om eenzaamheid onder de aandacht te brengen en mensen uit hun isolement willen halen, kwam Irene Stevens op het idee om in deze coronatijd kaartjes te gaan sturen naar mensen die extra aandacht nodig hebben. 

De Leidschendamse begon een Facebookpagina om meer aandacht te besteden aan mensen in verzorgingstehuizen die geen bezoek meer mogen ontvangen. Irene begon druk te verven en te schrijven. Ook schoolkinderen gaven gehoor aan de oproep en begonnen met het maken van kaarten voor oudere mensen. “Het doel is dat iedereen een kaart stuurt naar iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken en hier een foto van upload in de facebookgroep”, aldus Stevens. Vorige week ging Irene op de fiets naar WZH Schoorwijck in Leidschendam om de eerste tien zelfgemaakte kaarten te bezorgen.

Je kunt zelf een kaart kopen of op de pagina van het Oranjefonds een kaart aanvragen. Stuur vervolgens een foto van je kaart naar Irene via de Facebookpagina van #StuurEenKaart. “Door onder deze foto de hashtag #StuurEenKaart te gebruiken kan iedereen zien wie er meedoet.” Irene vervolgt: “Je kunt bijvoorbeeld een kaart naar een verpleeginstelling insturen aan een bijzondere meneer of mevrouw die nu tijdelijk geen bezoek ontvangt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant