Aantal met corona in ziekenhuis opgenomen inwoners Leidschendam-Voorburg blijft gelijk | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl

Aantal met corona in ziekenhuis opgenomen inwoners Leidschendam-Voorburg blijft gelijk

  •   1296 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Er zijn in het afgelopen etmaal geen inwoners van Leidschendam-Voorburg met corona opgenomen in het ziekenhuis. Daarmee staat het aantal nog steeds op 7.

Vanaf 31 maart rapporteert het RIVM alleen nog de cijfers over het aantal opgenomen patiënten per gemeente. Momenteel zijn er in de Haagse regio, inclusief Voorschoten, 206 personen met corona opgenomen in het ziekenhuis. Uit Delft 22; uit Den Haag 96; uit Leidschendam-Voorburg 7; uit Midden Delfland 2; uit Pijnacker-Nootdorp 10; uit Rijswijk 12; uit Wassenaar 2, uit Westland 26 en uit Zoetermeer 22. In het ziekenhuis zijn nu vijf personen uit Voorschoten met corona opgenomen.

Het totaalaantal positief geteste patiënten in Nederland is sinds gisteren gestegen met 1.019 tot in totaal 13.614. Vandaag is er van 447 patiënten gemeld dat zij zijn opgenomen in het ziekenhuis. Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis bedraagt 5.159.
Er zijn 134 personen als overleden gemeld, wat het totaal op 1.173 brengt. Deze ziekenhuisopnames en sterfgevallen hebben zich in de afgelopen dagen voorgedaan, maar zijn in de afgelopen 24 uur gerapporteerd.

Tot nu toe zijn er twee sterfgevallen gemeld van personen jonger dan 50 jaar, beide met ernstige onderliggende gezondheidsproblemen.
De aantallen gemelde ziekenhuisopnames en meldingen van overlijden zijn vandaag lager dan gisteren. Het is belangrijk om te weten dat het aantal meldingen per dag niet het werkelijke aantal sterfgevallen of ziekenhuisopnames van de afgelopen dag is. Dit komt omdat er een vertraging zit tussen het moment van overlijden en ziekenhuisopname en de rapportage hiervan aan de GGD’en.

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

De trends in de opnames per provincie zijn onveranderd ten opzichte van gisteren. Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames heen te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg is dit nog niet zichtbaar. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>