De fitplaats in De Prinsenhof is ook gesloten om te voorkomen dat er teveel mensen samenkomen (foto: SenW).
De fitplaats in De Prinsenhof is ook gesloten om te voorkomen dat er teveel mensen samenkomen (foto: SenW).

Drukke plaatsen in Leidschendam-Voorburg uit voorzorg dicht

Actueel 1.628 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het skatepark naast The Mall of The Netherlands en de fitplekken in Park ’t Loo en Prinsenhof zijn voorlopig gesloten.

Zoals eerder gemeld worden ook de parkeerterreinen van recreatieterrein Vlietland dit weekend afgesloten. Hiermee moet worden voorkomen dat mensen door het mooie weer massaal naar deze plekken gaan, waardoor de richtlijnen van het RIVM om het coronavirus te bestrijden niet kunnen worden nageleefd.

De afgelopen periode werden op de fitplekken en in het skatepark geregeld grote groepen mensen aangetroffen. Hierbij kwam ook het afstand houden in het geding.

Burgemeester Klaas Tigelaar: “Veel mensen houden zich aan de maatregelen die vertellen om vooral thuis te blijven en 1,5 meter afstand te houden. Hulde aan hen. Helaas zien we een aantal plekken waar onze handhavers en de politie keer op keer veel mensen bij elkaar aan treffen. En waar we ook geregeld meldingen over krijgen van inwoners die zich aan het gedrag storen. Er wordt veelvuldig gewaarschuwd, maar dat mag niet baten. Daarom hebben we besloten om de fitplekken en het skatepark plekken voorlopig af te sluiten. Op het moment dat mensen dit negeren, en daarmee anderen in gevaar brengen, kunnen ze op een boete rekenen.”

Alle parkeerterreinen bij de stranden en recreatiegebieden in de Veiligheidsregio Haaglanden worden komend weekend afgesloten. Burgemeester Klaas Tigelaar: “Afgelopen weekend was het rustig buiten, ook bij Vlietland. Omdat het komend weekend lekkerder weer wordt, nemen we voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat mensen er toch weer op uit trekken. Mocht men hier geen gehoor aan geven, dan kunnen nog meer plekken gesloten worden. Daarom roep ik iedereen op om thuis vanaf het balkon of vanuit de tuin te genieten van het lekkere weer. En hoogstens een rondje in de buurt van de woning te maken. Alleen samen krijgen we corona onder controle, ook als de zon schijnt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant