De crosscountry tijdens de samengestelde westrijd met spectaculaire hindernissen (foto: Niels Lelieveld).
De crosscountry tijdens de samengestelde westrijd met spectaculaire hindernissen (foto: Niels Lelieveld). Photographer: Niels Lelieveld

Samengestelde wedstrijd Vlietland eind juni afgelast

di 7 apr 2020, 12:00 Actueel 54 keer gelezen

Leidschendam - Ook de Samengestelde Wedstrijd (SGW) Vlietland die gepland stond voor 27 en 28 juni wordt helaas getroffen door de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus.

Lang is er getwijfeld en heeft de organiserend stichting Eventing Zuid-Holland steeds weer de koppen bij elkaar gestoken of zij het evenement moesten afgelasten of niet. “Damt het virus in, worden de regels versoepeld, mag een buitenevenement wel of niet en onder welke condities mag het plaatsvinden… alles tegen beter weten in”, aldus Ton Spaan van Eventing Zuid-Holland. “Je zag het om je heen, in de hele wereld, het werd steeds erger en de regels strenger. Tot op 31 maart de maatregelen opnieuw werden verlengd. De onzekerheid over het vervolg was nadrukkelijk aanwezig. De voorbereidingstijd werd hierdoor te kort. Veiligheid, gezondheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid geven de doorslag. We kwamen er niet onderuit, sport komt nu even op de tweede plaats.”

“Dat betekent dat we u dit jaar niet kunnen trakteren op twee dagen mooie en spectaculaire sport voor zowel wedsstrijdruiters als de hobby- en recreatieklassen”, vervolgt Spaan. “En dat terwijl de menners juist in 2019, met veel succes, de minimarathon, een officieel wedstrijdelement, hadden geïntroduceerd. Maar met enige reserve hopen we van harte dat we volgend jaar nog steeds de gelegenheid mogen krijgen om de SGW voor de ruiters en de menners weer doorgang te laten vinden in recreatiegebied Vlietland. Houd allen de voorschriften in de gaten, let op elkaar en zorg voor elkaar, dan moet het weer goed komen.”

Uit de krant