Laurens en Jolijn met hun paasmandjes voor mensen met beginnende dementie en chronisch zieken in Leidschendam-Voorburg.
Laurens en Jolijn met hun paasmandjes voor mensen met beginnende dementie en chronisch zieken in Leidschendam-Voorburg.

Cliënten van Buddy Netwerk ontvangen leuk paasmandje

Actueel 455 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Laurens (8 jaar), Jolijn (6 jaar), Merel (12 jaar), Maud (10 jaar) en Marit (8 jaar) hebben de Pasen van cliënten in Leidschendam-Voorburg een beetje mooier gemaakt. 

Dagenlang hebben zij hard geknutseld om vrolijke paasmandjes te maken. De paasmandjes hebben Ank Filius en Mariëlle Hofstede aan de deur gehangen bij mensen met beginnende dementie en mensen met een chronische ziekte in Leidschendam-Voorburg. Laurens, Jolijn, Merel, Maud en Marit wilden graag iets doen voor een ander. Dat hebben zij niet van een vreemde: Ank, vrijwillig coördinator van Buddy netwerk, is de oma van Laurens en Jolijn en ook Mariëlle, moeder van Merel, Maud en Marit, werkt hier.

Buddy Netwerk organiseert diverse acties in alle gemeenten met cliënten om zo in contact te blijven met een zeer kwetsbare doelgroep nu de maatjes geen bezoek van hun buddy mogen ontvangen vanwege de maatregelen rondom de coronacrisis. Deze mooie paasactie is daar een goed voorbeeld van.

Stichting Buddy Netwerk is al meer dan dertig jaar een specialist in het bieden van 1-op-1 buddyzorg voor mensen die tijdelijk versterking en ondersteuning nodig hebben. De vrijwilligers, de buddy’s, zijn actief bij de mensen thuis, zij komen (soms als enigen) achter de voordeur. Zij geven steun aan en tonen begrip voor mensen die dat hard nodig hebben. Het werkgebied bestaat uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Westland, Pijnacker-Nootdorp en Delft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant