Logo hetkrantje-online.nl
Voorbeeld van een mooie tuin (foto: Groei & Bloei).
Voorbeeld van een mooie tuin (foto: Groei & Bloei).

Voortuinkeuring en tuinmetamorfosewedstrijd gaan wel door

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Groei & Bloei heeft vanwege het coronavirus al haar activiteiten, die tot en met juni op het programma stonden, moeten schrappen. Maar de voortuinkeuring en de tuinmetamorfosewedstrijd kunnen wel doorgaan.

Voor beide activiteiten is geen fysiek contact tussen personen nodig. Voor de voortuinkeuring heeft de keuringscommissie in 3 wijken in Leidschendam-Voorburg een aantal mooie voortuinen geselecteerd en de eigenaren een uitnodiging gestuurd om met de keuring mee te doen. De keuring wordt vanaf de openbare weg gedaan en daar worden rustige momenten voor uitgezocht.

Deelname aan de tuinmetamorfosewedstrijd gebeurt helemaal online. Hierbij worden mensen uitgedaagd een werkelijke metamorfose in hun tuin of op hun balkon teweeg te brengen. Door een dicht geplaveid deel om te toveren tot een ware groene oase, worden meerdere doelen bereikt: een beter leefklimaat voor de dieren in de tuin, een betere opvang en afwatering van hemelwater en niet in de minste plaats een kleurrijker uitzicht voor uzelf. Bent u ook van plan om (een deel van) uw tuin of balkon een groene oase te maken? Doe dan mee met de tuinmetamorfosewedstrijd.

Maak een foto vóór en een foto ná de tuinmetamorfose. Kies daarvoor de meest optimale groei- en bloeimomenten in uw tuin, liefst met licht bewolkt weer. Stuur beide foto’s met een korte toelichting en uw gegevens vóór 21 september naar info@leidschendam.groei.nl. Tijdens een feestelijke avond op maandag 23 november worden de winnaars bekendgemaakt. Zij ontvangen leuke prijzen. Meer info op www.leidschendam.groei.nl.

Meer berichten