Afbeelding

Voorburgse senioren zitten ook nu niet stil

Actueel 418 keer gelezen

Voorburg - Veel senioren in Voorburg houden zich goed aan de aangekondigde maatregelen en blijven zoveel mogelijk thuis omdat zij tot de risicogroep behoren. Gelukkig kunen zijn in hun eigen woonkamer nog meedoen met de videobeweeglessen van Sportief Plus. Senioren kunnen kiezen uit 4 digitale lessen.

Veel Voorburgse senioren gingen voor de crisis wekelijks naar beweeglessen als Stoelgym, Bewegen Op Muziek en Balanstraining. Logischerwijs vinden deze lessen momenteel geen doorgang meer. Toch is het van groot belang dat senioren juist nu fit én veilig blijven. Daarom zijn er speciaal voor senioren online videolessen gemaakt. De lessen zijn vanaf nu te vinden op de Facebookpagina en op het Youtubekanaal van Sportief Plus. 

“Het voelt net alsof je aanwezig bent in een echte les. Ik doe de oefeningen rustig en duidelijk voor, geef instructies en moedig natuurlijk aan.” zegt Beweegcoach Marloes Koele. 

De lessen Stoelgym zijn speciaal voor wie het prettig vindt om zittend te bewegen. Het biedt een laagdrempelige manier om vanuit de stoel rustig in beweging te komen. Stoelgym Plus is net een stapje intensiever, met iets meer uitdagende oefeningen in een hoger tempo. 

In de balanstraining staan balans- en spierversterkende oefeningen voor armen en benen centraal. De oefeningen worden staand uitgevoerd, eventueel met een steuntje van de stoel. De nadruk van deze les ligt op de kracht in de benen voor het versterken van de balans. 

Voor de muziek en dansliefhebbers is er de les Bewegen op Muziek. Na de muzikale warming-up starten oefeningen voor kracht, balans en coördinatie. Daarna gaat men aan de slag met een heuse HipHop dans op eigen niveau. Komt u er niet uit, maar wilt u wel meedoen, bel naar 06-53 60 99 56.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant