Logo hetkrantje-online.nl
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
CORONAVIRUS

Drie nieuwe patiënten uit Leidschendam-Voorburg in ziekenhuis en 23 uit buurgemeenten

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Het afgelopen etmaal zijn er weer drie nieuwe opnames van patiënten gemeld die afkomstig zijn uit Leidschendam-Voorburg. 

Er zijn nu 302  inwoners uit de regio Haaglanden opgenomen (geweest) in het ziekenhuis en 8 uit Voorschoten. Uit Delft 29(+2); uit Den Haag 151 (+12); uit Leidschendam-Voorburg 15 (+3); uit Midden Delfland 3; uit Pijnacker-Nootdorp 15 (+1); uit Rijswijk 16 (+2); uit Wassenaar 5 (+1), uit Westland 38 (+2); uit Zoetermeer 30 (+2) en inmiddels 8 uit Voorschoten (als buurgemeente van belang voor Leidschendam).

Sinds gisteren is er van 292 patiënten in Nederland gemeld dat zij in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest), wat het totaal op 7.427 brengt. Er is van 234 personen gemeld dat zij zijn overleden. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. 

Op de dinsdagen is het aantal meldingen de afgelopen periode consequent het hoogste van de week. Dat is te verklaren doordat veel van de sterfgevallen en opnames op vrijdag, zaterdag en zondag op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd. 

Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: bedraagt 2.101. Het totaalaantal positief geteste patiënten staat op 19.580 (+777).

Het kabinet geeft om 19.00 uur weer een persconferentie over de coronacrisis, meldt de NOS. Die is bij de NOS te volgen via NPO 1, NPO Nieuws, NPO Start, NPO Radio 1, de app, NOS.nl en NOS Facebook en het YouTube-kanaal. 

Meer berichten