Afbeelding
CORONAVIRUS

Aantal opnamen in ziekenhuis groeit nog, maar niet snel

wo 8 apr 2020, 14:51 Actueel 357 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het afgelopen etmaal is er weer één nieuwe opname gemeld van een inwoner van Leidschendam-Voorburg.

Er zijn nu 315 inwoners uit de regio Haaglanden opgenomen (geweest) in het ziekenhuis en 8 uit Voorschoten. Er zijn geen nieuwe opnames geregistreerd van inwoners van Midden Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Westland en Voorschoten. Delft telt er nu 31 (+2); Den Haag 159 (+8); Leidschendam-Voorburg 16 (+1); Midden Delfland 3; Pijnacker-Nootdorp 15; Rijswijk 16; Wassenaar 6 (+1), Westland 38; Zoetermeer 31 (+1) en dus 8 uit Voorschoten (als buurgemeente van belang voor Leidschendam).

Sinds gisteren is er in Nederland van 308 patiënten gemeld dat zij in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest), wat het totaal op 7.735 brengt. Er is van 147 personen gemeld dat zij zijn overleden. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Het totaalaantal gemelde overleden patiënten: bedraagt 2.248. Het totaalaantal positief geteste patiënten staat op 20.549 (+969). Er wordt sinds 6 april meer getest. Een toename in het aantal meldingen betekent dus niet dat de ziekte zich sneller verspreidt.

Er zijn grote regionale verschillen in de epidemie. In Nederland zijn tot nu tot 20.549 bevestigde besmettingen gemeld. De meeste mensen die positief zijn getest op het nieuwe Coronavirus wonen in de provincie Noord-Brabant. Bijna een kwart van het totaal aantal bevestigde besmettingen in Nederland betreft inwoners van de provincie Noord-Brabant (4.799 bevestigde besmettingen). De provincie Groningen is met 227 positief geteste personen de provincie met het minste aantal besmettingen, 1,1% van het totaal aantal besmettingen, op de voet gevolgd door de provincies Drenthe (232, 1.1%), Friesland (260, 1,3%) en Flevoland (293, 1,4%).

Deze verschillen zijn te verklaren doordat de verspreiding van het nieuwe coronavirus niet overal in Nederland gelijk is. In Noord-Brabant lijkt de epidemie af te vlakken. Het aantal meldingen in het noorden van Nederland is stabiel laag.

De uitbreiding van het testen is bedoeld voor zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis, zoals huisartsen, verpleeghuismedewerkers, medewerkers gehandicaptenzorg of thuiszorgmedewerkers. Ook worden er meer patiënten getest met een hoog risico op ernstig verloop van een coronavirusinfectie, zoals ouderen en mensen met een bestaande ziekte of aandoening. Doordat er meer getest wordt zullen er waarschijnlijk ook meer positief geteste patiënten gevonden worden.

Uit de krant