Rustig in Vlietland, afgelopen weekend (foto: handhaving gemeente Leidschendam-Voorburg).
Rustig in Vlietland, afgelopen weekend (foto: handhaving gemeente Leidschendam-Voorburg).

Parkeerterreinen Vlietland ook in paasweekend dicht

do 9 apr 2020, 07:47 Actueel 298 keer gelezen

Leidschendam - Zoals eigenlijk wel verwacht, is door de Veiligheidsregio Haaglanden en de gemeente Leidschendam-Voorburg voor het paasweekend (vrijdag 10 april t/m maandag 13 april) besloten om de parkeerterreinen van Vlietland opnieuw af te sluiten omdat men wil voorkomen dat er (te) veel mensen tegelijk Vlietland gaan bezoeken met de auto. 

De maatregelen die genomen worden zijn dezelfde als afgelopen weekend. Voor Vlietland betekent deze aanscherping van de noodverordening onder meer dat de parkeerterreinen gesloten worden voor recreanten die Vlietland willen bezoeken met de auto. Mensen die een boot hebben liggen in de nog geopende havens in Vlietland of mensen die andere exploitaties die nog open mogen zijn in Vlietland willen bezoeken mogen hun auto wel parkeren bij deze voorzieningen. Vlietland blijft (binnen de door overheden gestelde regels) open voor wandelaars, fietsers, skaters etc. Ook mag op Vlietland (binnen de gestelde regels) nog steeds vrijelijk gevaren worden.

“Hopelijk zal het Coronavirus spoedig zodanig bedwongen worden dat de ondernemingen en verenigingen in Vlietland weer geopend kunnen worden en recreanten weer optimaal kunnen genieten van ons prachtige watersport-, recreatie- en natuurgebied”, aldus directeur Bart Carpentier Alting van Recreatiecentrum Vlietland BV.

Uit de krant