Logo hetkrantje-online.nl
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
CORONAVIRUS

Niet meer inwoners Leidschendam-Voorburg opgenomen; totaalaantal besmettingen nog 48

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Het afgelopen etmaal zijn er geen nieuwe opnames gemeld van inwoners van Leidschendam-Voorburg (nu 16 personen opgenomen). Dat geldt ook voor Midden Delfland (3) en Westland (39). Er zijn nog altijd echter 48 geregistreerde besmettingen in Leidschendam-Voorburg.  

Er zijn wel nieuwe patiënten opgenomen gemeld uit Delft (+2), Den Haag (+13), Pijnacker-Nootdorp (+2), Rijswijk (+1), Wassenaar +1) en Zoetermeer (+2).
In de gehele regio Haaglanden zijn er nu 346 inwoners opgenomen (geweest) in het ziekenhuis en daarnaast 8 uit Voorschoten, 29 uit Leiden (+2) en 2 uit Zoeterwoude.

Het aantal geregistreerde besmettingen in de regio (niet allemaal in het ziekenhuis opgenomen) bedraagt uit Delft 74; uit Den Haag 506; uit Leidschendam-Voorburg 48; uit Midden Delfland 11; uit Pijnacker-Nootdorp 47; uit Rijswijk 41; uit Wassenaar 23, uit Westland 117 en uit Zoetermeer 70. Uit buurgemeenten Voorschoten, Leiden en Zoeterwoude is er van respectievelijk 22, 81 en 7 inwoners bekend dat zij met het coronavirus zijn besmet.

Heel Nederland
Sinds gisteren is er in Nederland van 225 patiënten gemeld dat zij in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest), wat het totaal op 8.197 brengt. Er is van 115 personen gemeld dat zij zijn overleden. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Het totaalaantal gemelde overleden patiënten: bedraagt nu 2.511. Het totaalaantal positief geteste patiënten staat op 23.097 (+1.335). Er wordt sinds 6 april meer getest. Een toename in het aantal meldingen betekent dus niet dat de ziekte zich sneller verspreidt.

De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.

Bijna een kwart van alle tot nu toe gemelde COVID-19 patiënten komt uit Noord-Brabant. Het aantal meldingen in het noorden van Nederland is stabiel laag. De verdeling tussen het aantal bevestigde besmettingen van zorgmedewerkers en overige patiënten  is per regio sterk verschillend. Dit is afhankelijk van  de mate van verspreiding van het coronavirus en het lokale testbeleid tot 6 april. Zo is 56% van alle meldingen uit Groningen afkomstig van zorgmedewerkers. In Noord-Brabant zijn dit 11% van de meldingen tot nu toe. Landelijk gezien is 24% van de bevestigde COVID-19 patiënten een zorgmedewerker.

Meer berichten