Logo hetkrantje-online.nl
CORONAVIRUS

In Haaglanden elf nieuwe coronapatiënten opgenomen, waarvan een uit Leidschendam-Voorburg

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Het afgelopen etmaal is er weer een nieuwe nieuwe opname gemeld van een inwoner van Leidschendam-Voorburg (nu 17 personen opgenomen). Er zijn verder in totaal 54  besmettingen geregistreerd in Leidschendam-Voorburg. Dat aantal is sinds gisteren gegroeid met 2. 

In de gehele regio Haaglanden zijn er nu 372 inwoners (+11) opgenomen (geweest) in het ziekenhuis en daarnaast 9 uit Voorschoten (+1), 31 uit Leiden en 2 uit Zoeterwoude. Er zijn geen nieuwe coronapatiënten opgenomen uit Delft (36), Midden Delfland (3), Pijnacker-Nootdorp (18), Wassenaar (7), Westland (40) en Zoetermeer (34). Wel uit Den Haag (+9), Rijswijk (+1) en Leidschendam-Voorburg (+1). 

Het aantal geregistreerde besmettingen in de regio (niet allemaal in het ziekenhuis opgenomen) bedraagt uit Delft 83 (+3); uit Den Haag 581 (+27); uit Leidschendam-Voorburg 54 (+2); uit Midden Delfland 11; uit Pijnacker-Nootdorp 54 (+4); uit Rijswijk 50 (+6); uit Wassenaar 29 (+6), uit Westland 135 (+5) en uit Zoetermeer 79 (+3). Uit buurgemeenten Voorschoten, Leiden en Zoeterwoude is er van respectievelijk 23, 89 (+3) en 7 inwoners bekend dat zij met het coronavirus zijn besmet.

Landelijk is er sinds gisteren van 196 patiënten gemeld dat zij in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest), wat het totaal op 8.582 brengt. Er is van 94 personen gemeld dat zij zijn overleden. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Het totaalaantal gemelde overleden patiënten: bedraagt nu 2.737. Het totaalaantal positief geteste patiënten staat op 25.587 (+1.174). Er wordt sinds 6 april meer getest. Een toename in het aantal meldingen betekent dus niet dat de ziekte zich sneller verspreidt. Maar nog steeds niet iedereen wordt getest dus het wekelijke aantal besmettingen ligt waarschijnlijk een stuk hoger.

Verder is er een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Sinds enkele dagen kunnen ook zorgmedewerkers die buiten het ziekenhuis werken getest worden als zij klachten hebben. De eerste effecten daarvan lijken zichtbaar in de meldingen, omdat 453 (39%) van de nieuwe meldingen zorgmedewerkers betreft.

Meer berichten