Logo hetkrantje-online.nl
CORONAVIRUS

Aantal opnamen en besmettingen neemt niet veel meer toe

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Het afgelopen etmaal is er géén nieuwe coronapatiënt uit Leidschendam-Voorburg  opgenomen (nu 20 personen opgenomen) en is het aantal geregistreerde besmettingen in Leidschendam-Voorburg met 2 gegroeid naar 72.

Vanuit de buurgemeenten Voorschoten (9), Zoeterwoude (2) en Leiden (36) zijn geen nieuwe opnamen gemeld. Er zijn verder geen nieuwe besmettingen geconstateerd in Leiden (109) en Zoeterwoude (7) en één in Voorschoten (29).

Vanuit de gehele regio Haaglanden zijn er nu 446 inwoners (+4) opgenomen (geweest). Het Krantje neemt Voorschoten hierin niet mee omdat dit niet tot de 9 gemeenten van Haaglanden behoort. Er zijn geen nieuwe coronapatiënten opgenomen uit Delft (37), Leidschendam-Voorburg (20), Midden Delfland (4), Pijnacker-Nootdorp (22), Rijswijk (23), Wassenaar (8) en Zoetermeer (38). Wel zijn er 4 nieuwe opnamen gemeld vanuit Den Haag (246).

Het aantal geregistreerde besmettingen in de GGD-regio Haaglanden is met 40 gestegen. Deze mensen zijn niet allemaal in het ziekenhuis opgenomen en kunnen ook weinig of geen ziekteverschijnselen vertonen. In totaal zijn het er 1.604; uit Delft 102 (+1); uit Den Haag 868 (+23); uit Leidschendam-Voorburg 72 (+2); uit Midden Delfland 13; uit Pijnacker-Nootdorp 84 (+4); uit Rijswijk 78 (+1); uit Wassenaar 38 (+1), uit Westland 206 (+3) en uit Zoetermeer 143 (+5). Er wordt nu veel meer getest, met name onder zorgmedewerkers. Een toename in het aantal meldingen betekent dus niet dat de ziekte zich sneller verspreidt. Aan de andere kant wordt nog steeds niet iedereen getest, dus het werkelijke aantal besmettingen ligt waarschijnlijk wel wat hoger.

Landelijk
Sinds gisteren is er in Nederland van 75 patiënten gemeld dat zij in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest), wat het totaal op 9.779 brengt. Er is van 67 personen gemeld dat zij zijn overleden. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld, bijvoorbeeld na het weekend. Het totaalaantal gemelde overleden patiënten in Nederland bedraagt nu 3.751. Het totaalaantal positief geteste patiënten staat op 33.405 (+750).

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken.

Meer berichten