Een draaiorgel maakte een rondrit door Stompwijk terwijl er tulpen werden rondgedeeld door vrijwilligers in klederdracht (foto: pr).
Een draaiorgel maakte een rondrit door Stompwijk terwijl er tulpen werden rondgedeeld door vrijwilligers in klederdracht (foto: pr).

Draaiorgel speelt en tulpen rondgebracht in Stompwijk

Actueel 709 keer gelezen

Stompwijk - De bloemenbuurt in Stompwijk werd afgelopen zaterdag opnieuw met een activiteit verrast, nu met een bezoek van een Oudhollands draaiorgel van Fabian Krul uit Leiden.

Jokelien van Rijn heeft had hem op haar kosten uitgenodigd. “Wat een prachtig exemplaar was dit, ik kon er vroeger in de Breestraat in Leiden lang naar kijken, zeker naar al die poppen die dan om beurten op een instrument klingelen. En dan natuurlijk een muntje in het bakje, nostalgie”, aldus Petra Oliehoek van Es. Er werd weer gezellig meegedeind en gezongen. Ingrid van de Passie heeft de tulpen voor een vriendenprijsje kunnen kopen en zelf de rest gesponsord. Wie niet thuis was, vond bij thuiskomt een bosje tulpen voor de deur, althans op de begane grond. Er werd een rondje door de buurt gereden, zodat de bewoners aan de Waterviolier ook blij konden worden gemaakt. Aan die glunderende gezichten was te zien dat dit bezoek bijzonder op prijs werd gesteld. Ook op het Akkermunt zorgde het draaiorgel voor een lach op het gezicht en tot slot was er een toegift voor de supermarkt. Met het oog op koningsdag werden de tulpen in Oudhollandse kleding uitgedeeld. Ria en Sjaak van Rijn, van rond de 80 maakten er een gezellig dansje bij. Voor de kleding zorgden Melissa Overdevest en Wendy Koot- de Winter en de oranje fiets was van Anneke van Santen met oranje krat voorop waar de tulpen mooi in pasten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant