Drukte in Leidsenhage. De wil is er wel, maar in de praktijk blijft het toch nog lastig om de juiste afstand te behouden (foto: Ap de Heus).
Drukte in Leidsenhage. De wil is er wel, maar in de praktijk blijft het toch nog lastig om de juiste afstand te behouden (foto: Ap de Heus).

Anderhalve meter toch lastig bij drukte

Actueel 1.227 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De wil is er wel, maar het blijft toch lastig om je bij drukte aan de anderhalve meter afstand te houden.

Dit blijk ondermeer wel in winkelcentrum Leidsenhage (Mall of the Netherlands), op de markt op het Oosteinde en op het Koningin Julianaplein.

Waar, met name 's morgen bij de bakkers, lange rijen (iedereen zoveel mogelijk keurig op afstand van elkaar) stonden om oranje tompoucen en gebak te halen, bleek dat je bij het doorkruisen van de rij, of door onoplettendheid je toch weer wat te dicht op je voorganger/passant stond.

Verder was het met het mooie weer toch te aanlokkelijk om er niet even op uit te gaan. Wat zorgde voor grote drukte en onvermijdelijk te weinig afstand op sommige momenten. 

Misschien moet je ook niet te krampachtig zijn om op dit moment enigszins normaal door te kunnen leven. Het kan ook allemaal nog wel even duren, dus zoals de oproep van Rijk, gemeente, medici en wetenschappers luidt: Hou vol!  (DJ).

De markt op het Oosteind trok ook weer veel mensen. Ook met eenrichtingsverkeer bleeft het goed opletten op de afstand (foto: Ap de Heus).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant