Logo hetkrantje-online.nl
De buitenopslag van jeu-de-boulesvereniging Grand Cru ‘82 aan het Fluitpolderplein ging in vlammen op (foto:Nick v.d. Toorn / Regio15).
De buitenopslag van jeu-de-boulesvereniging Grand Cru ‘82 aan het Fluitpolderplein ging in vlammen op (foto:Nick v.d. Toorn / Regio15).

Jongeren dagen politie uit in onrustig Leidschendam

  •   2725 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Het afgelopen weekend is vrij onrustig geweest in Leidschendam met verschillende brandstichtingen en het aanhouden en beboeten van samenscholende jongeren.

Het begon vrijdagavond laat met een groep jongeren die zich verzamelde op het Fluitpolderplein. Vanwege de noodverordening die geldt zijn samenscholingen verboden. Na eerder al te hebben gewaarschuwd, kwamen meerdere politie-eenheden ter plaatse en sloegen de jongeren op de vlucht. Een aantal personen werd op het plein en in de wijk Prinsenhof staande gehouden en gecontroleerd. Zij kregen een boete (van 390 euro). Degenen die zich niet konden of wilden legitimeren, werden aangehouden en naar het bureau vervoerd. Na het vaststellen van hun identiteit kregen zij ook een boete.

Aanhouding van samenscholende jongeren nadat deze eerst gewaarschuwd waren (foto: Sebastiaan Barel / Regio15).

Vervolgens vloog zaterdagavond een auto in brand op de Prins Frederiklaan. De brandweer bluste de brand snel, maar de auto ging verloren. Omdat er bij de auto papier en een fles wasbenzine is gevonden, wordt uitgegaan van brandstichting. 

In de nacht van zondag op maandag woedde een flinke brand bij jeu-de-boulesvereniging Grand Cru ‘82 aan het Fluitpolderplein. Een buitenopslag ging in vlammen op en er werd flinke schade veroorzaak aan het verenigingsgebouw. De brandweer meldt dat de oorzaak van de brand ‘onbekend’ is, maar omdat het al dagen onrustig in de wijk is, wordt brandstichting zeker niet uitgesloten. 

Zeker niet nadat maandagavond/nacht op de Prins Frederiklaan en dinsdagavond/nacht op de Prinses Annalaan weer geparkeerde auto's in brand werden gestoken. Bij de laatste brand zagen getuigen 'mannen in sportkleding' wegrennen.

De jongeren lijken de politie echter uit te dagen. Naast genoemde brandjes zijn er ook diverse containerbrandjes geweest en pogingen om zaken in brand te steken. Het speelt zich met name af op het Pres. Kennedyplein, Dobbelaan, Fluitpolderplein, Burg. Velthuijsenlaan en omgeving Prins Frederiklaan. Het gaat dus zowel om de Heuvelwijk, de Amstelwijk en De Prinsenhof. De politie surveilleert nu intensiever in deze wijken.

Meer berichten