Burgemeester Tigelaar helpt bij het inpakken van de voedselpakketten bij de voedselbank aan de Fransstraat in Voorburg (foto: pr).
Burgemeester Tigelaar helpt bij het inpakken van de voedselpakketten bij de voedselbank aan de Fransstraat in Voorburg (foto: pr).

Ook de burgemeester helpt bij de Voedselbank

Actueel 190 keer gelezen

Voorburg - Hoewel sommige voedselbanken in omliggende gemeenten hun deuren tijdelijk moesten sluiten door het coronavirus, draait de Voedselbank Leidschendam-Voorburg als nooit tevoren. 

Dankzij enthousiaste vrijwilligers die vastbesloten zijn om de armsten in onze gemeente juist nu te blijven helpen. Ook al is dat met de RIVM maatregelen wat lastiger dan anders. En dankzij restaurants, sportclubs en bedrijven die de overgebleven voorraden - die zij nu voorlopig toch niet nodig hebben - aan de voedselbank gaven om uit te delen.

Ook de gemeente Leidschendam-Voorburg is erg blij dat onze voedselbank iedere week 120 huishoudens kan blijven steunen. Om dat te onderstrepen fietste burgemeester Klaas Tigelaar dinsdagmiddag tussen de vergaderingen door van het gemeentehuis naar de voedselbank in de Van Alphenstraat in Voorburg.

Daar hielp hij hoogst persoonlijk met het inpakken van de voedselpakketten. Hij hoorde dat het aantal aanvragen door de crisis nu al begint te stijgen en stak de vrijwilligers een hart onder de riem. “Door zelf mee te helpen laat ik zien hoe belangrijk onze gemeente het goede werk van de voedselbank vindt” gaf burgemeester Tigelaar aan.

De gemeente steunt de voedselbank ook financieel. Meteen toen de eerste maatregelen half maart werden afgekondigd, gaf wethouder Stemerdink (PvdA) de voedselbank toestemming om wat extra groente bij lokale ondernemers in te kopen zodat volwaardige, gezonde pakketten konden worden uitgereikt aan de mensen in Leidschendam-Voorburg (en Mariahoeve), die van deze hulp afhankelijk zijn om voldoende te kunnen eten.

Fruit Op Je Werk schenkt vers fruit aan de voedselbank, nu veel mensen thuis werken. En Unibail-Rodamco-Westfield, het bedrijf dat Leidsenhage ombouwt tot the Mall of the Netherlands, gaf een cheque van maar liefst €10.000,-. Daarmee kan bij de zelfstandige ondernemers van de versmarkt voedsel worden ingekocht. Zo snijdt het mes aan twee kanten, want ook die winkeliers hebben het op dit moment moeilijk.

Bestuurslid Arnoud Breedijk van de voedselbank vindt alle hulp hartverwarmend. “Uit alle hoeken van de samenleving krijgen we geweldige steun om ons werk juist nu te kunnen blijven doen. Grote bedrijven, kleine ondernemers, particulieren, sportclubs en kerken, iedereen doet mee om elkaar door deze crisis heen te helpen. Wij zien het mooie resultaat van die saamhorigheid als we de pakketten uitdelen.”

Wilt u de voedselbank ook steunen? Kijk op www.voedselbanklv.nl of maak een geldbedrag over aan NL 03 ABNA 0613 5832 21.

Uit de krant