Logo hetkrantje-online.nl

Kinderen vloggen over vrijheid voor Veteranendag

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Het Nationaal Comité Veteranendag organiseert elk jaar een wedstrijd voor kinderen. Met deze wedstrijd worden kinderen uitgedaagd om na te denken over thema’s als vrijheid, oorlog en vrede en het belang van waardering voor veteranen. 

De omstandigheden rondom het coronavirus laten des te meer zien hoe belangrijk vrijheid is in onze samenleving. De opdracht wordt aangekondigd door onder andere veteraan en Voice of Holland finalist Dennis Kroon: Maak een vlog over vrijheid. De beste vlogger maakt kans op een vlucht met de hele klas in een historische Dakota.

Dit jaar werkt het Nationaal Comité Veteranendag samen met Vrij Land, een muziekvoorstelling die in het teken staat van 75 jaar vrijheid met in de hoofdrol o.a. Dennis Kroon en Valéry van Gorp. Vrij Land laat zien hoe die vrijheid in onze samenleving geworteld is en wie de mensen zijn die deze vrijheid in stand houden. Nederland telt ruim 110.000 veteranen – jong en oud, man en vrouw – die zich hebben ingezet in dienst van vrede. Van Tweede Wereldoorlog veteranen tot en met militairen ingezet bij recente vredesmissies.

Kidschallenge
Tot en met 11 mei 2020 kunnen kinderen tussen 8-14 jaar meedoen door hun vlogs online plaatsen, @veteranendag te taggen en in te sturen via kidschallenge@veteranendag.nl. Het doel is om een grote compilatie te maken met wat vrijheid voor de kinderen van Nederland betekent. 

Dennis Kroon (zie hieronder) en Valéry van Gorp kondigen de opdracht aan voor de kinderen. Ook helikopterpilote en militair Dominique Schreinemachers vertelt in een video wat vrijheid voor haar betekent. Hun video’s zijn te vinden op Youtube. Meer informatie over de opdracht is te vinden op de website van Veteranendag.Meer berichten