Logo hetkrantje-online.nl
(foto: Sebastiaan Barel Regio15).
(foto: Sebastiaan Barel Regio15).

Nachtelijke onrust nog niet onder controle; vijfde en zesde autobrand

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Ondanks extra surveillance van de politie is de nachtelijke onrust in de wijken De Heuvel, Amstelwijk en De Prinsenhof in Leidschendam nog altijd niet onder controle. Afgelopen nacht stonden er weer twee auto's in brand.

Rond middernacht werd er op de Dobbelaan een auto in brand gestoken. De brandweer was snel te plaatse en had het vuur snel onder controle. Desondanks raakte de auto aan de voorzijde zwaar beschadigd en waarschijnlijk total loss.

Een paar uur later was het verderop in de buurt, aan de Burgemeester Caan van Necklaan, weer raak. Hier wisten omwonenden met wat emmertjes water het vuur nagenoeg te doven. De brandweer kwam nog wel om na te blussen en te controleren of het vuur wel goed uit was. De auto raakte aan de voorzijde flink beschadigd.

In totaal zijn er in anderhalve week nu al vijf auto's in brand gestoken in genoemd gebied. Het is 's nachts erg onrustig op straat. Er lopen groepen jongeren over straat in de wijken rond die van alles in brand steken; van containers tot straatmeubilair en dus auto’s. Ook zijn er ruiten ingegooid van de school MBO Rijnland en de voormalige studio van Midvliet FM aan het Fluitpolderplein.

De politie surveilleert intensief in zowel opvallend als in onopvallende voertuigen en in uniform en in burger. Tot dusverre zijn er echter alleen boetes uitgedeeld voor samenscholing, wat in strijd is met de noodverordening vanwege het coronavirus.

Inmiddels zijn er ook diverse camera’s geplaatst om de betreffende buurten beter in de gaten te houden.

Meer berichten