Logo hetkrantje-online.nl
Het monument in Park Sijtwende (foto: Ap de Heus).
Het monument in Park Sijtwende (foto: Ap de Heus).
75 JAAR VRIJHEID

Dodenherdenking zonder publiek in beeld

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg -  Omdat er dit jaar vanwege de coronacrisis geen officiële kranslegging  kon plaatsvinden, heeft de burgemeester persoonlijk de kransen gelegd bij de oorlogsmonumenten om de doden te herdenken.

Hij bracht een bezoek aan het monument in Park Leeuwenberg in Leidschendam, bij het monument De Naald op de  Prins Bernardlaan in Voorburg en bij het monument in het Park Sijtwende. Hiervan worden filmopnames gemaakt. Dit filmpje (zie hieronder) is beschikbaar via diverse kanalen zoals het tv-kanaal van Midvliet en de social mediakanalen van de gemeente Leidschendam-Voorburg. 


(bron: Midvliet TV).

Er werden ook door inwoners afzonderlijk volop kransen en bloemen gelegd. Bijvoorbeeld een klein kind die met haar oma kwam om er een bloem neer te leggen. Er kwamen veel mensen kijken om de slachtoffers te eren.   

Degenen die een trompet hebben, is gevraagd deTaptoe te spelen 2 minuten voor 20.00 uur. Na de 2 minuten stilte om 20.02 uur werd iedereen verzocht samen thuis het Wilhelmus te zingen. Inwoners konden ook virtueel een bloem leggen bij een van de 3.900 monumenten.

Meer berichten