Logo hetkrantje-online.nl
De opvang in aanbouw (still Youtube/DoneerEenDorp.nl).
De opvang in aanbouw (still Youtube/DoneerEenDorp.nl).

Corona-opvang voor dak- en thuislozen op parkeerterrein ADO Den Haag

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam/Forepark - De coronacrisis treft dak- en thuislozen zwaar. Een groep burgers en ondernemers is DoneerEenDorp.nl gestart en bouwt belangeloos een tijdelijke opvangmogelijkheid voor maximaal 50 dak- en thuislozen die (vermoedelijk) besmet zijn met COVID-19 en in vervangende thuisisolatie moeten uitzieken.

Het eerste dorp met een hoofdaccommodatie van ruim 600m2 verrijst vanaf donderdag 14 mei in samenwerking met de gemeente Den Haag en zorginstelling de Kessler Stichting op het terrein van het Cars Jeans Stadion.

De Tijdens de coronacrisis is er veel aandacht voor helden en slachtoffers. Echter één groep wordt, zoals altijd eigenlijk, vergeten: de bijna 40.000 dak- en thuislozen in Nederland. Mensen die op straat leven of tijdelijk in een noodopvang verblijven hebben de mogelijkheid van 'thuisblijven' niet. Voor hen is het niet mogelijk om aan alle RIVM-maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus te voldoen.

Vrijdag 22 mei draagt initiator Martijn van Rheenen symbolisch de sleutel van het eerste gedoneerde dorp over aan de gemeente Den Haag. De speciaal ontworpen hoofdaccommodatie biedt bij de start plek aan 10 dak- en thuislozen en bestaat uit 31 units, waarvan 6 slaap- /behandelzalen. Het slimme modulaire bouwsysteem kan snel worden opgeschaald tot 40 individuele units.De ruimte is opgedeeld in drie zones met drie aparte ingangen. De eerste zone is bestemd voor besmette patiënten terwijl in de tweede zone patiënten worden ondergebracht die nog getest moeten worden. Zij worden opgevangen in stand-alone units tot de uitslag binnen is. De derde zone is speciaal voor personeel (uiteraard niet-besmet) met aparte personeelsingang.

Mochten de klachten van een van de positief geteste patiënten verergeren, dan zal deze op een COVID-verpleegafdeling van een verpleeghuis of ziekenhuis worden opgenomen. De gemeente Den Haag werkt samen met ADO Den Haag (faciliteiten), de Kessler Stichting (opvang en begeleiding), Stichting HWW (verpleging) en de GGD (medische zorg coördinatie en infectiedeskundigheid).


Meer berichten