De bibliotheek in Voorburg is weer open; Leidschendam en Stompwijk volgen later (archieffoto).
De bibliotheek in Voorburg is weer open; Leidschendam en Stompwijk volgen later (archieffoto).

Alle bibliotheken weer open vanaf maandag

Actueel 633 keer gelezen

Voorburg - Afgelopen week zijn de bibliotheken in Rijswijk en Voorburg weer open gegaan als proef. De reacties onder de bezoekers en medewerkers waren zeer positief, waardoor is besloten om de bibliotheken in Leidschendam en Stompwijk ook weer te openen vanaf maandag 18 mei.

De openstelling van de bibliotheken gebeurt volgens landelijke voorschriften. Er mogen maximaal 20 bezoekers tegelijkertijd in de bibliotheek aanwezig zijn, dus kom alleen of met een kind. Iedere bezoeker is verplicht een mandje te gebruiken. Houd 1,5 meter afstand. Volg de aanwijzingen van de medewerkers op.  De bibliotheek is alleen open om materialen te lenen. Materialen inleveren dient te gebeuren via de buitenboekenbus. 

Ingeleverde materialen worden 72 uur in quarantaine geplaatst. Klantcontact wordt tot het hoogst noodzakelijke beperkt. Men kan geen kranten en tijdschriften komen lezen, niet studeren of het toilet gebruiken. Computergebruik, printen en kopiëren is niet mogelijk. Er zijn geen activiteiten. 

De bibliotheken n Leidschendam en Voorburg zijn voorlopig open op maandag van 12:00 tot 17:00 uur, op dinsdag t/m vrijdag van 11:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur. In Stompwijk zijn de openingstijden zoals u gewend bent: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9:30 tot 10:30 uur en woensdag van 19:00 tot 20:00 uur. De afhaalbibliotheek is gestopt.

Overigens is de Bibliotheek aan de Vliet in Rijswijk ook open, op dezelfde tijden als in Leidschendam en Voorburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant