Logo hetkrantje-online.nl
Richard Remmerswaal, trots op het MVO Keurmerk dat met een uitzonderlijke score werd behaald, als eerste bakkerij van Nederland.
Richard Remmerswaal, trots op het MVO Keurmerk dat met een uitzonderlijke score werd behaald, als eerste bakkerij van Nederland.

Bakkerij Remmerswaal scoort hoog met MVO Keurmerk

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Bakkerij Remmerswaal heeft het MVO-Keurmerk behaald met een uitzonderlijk hoge score.

De brood- en banketbakkerij heeft met haar winkel aan de Damstraat fors geïnvesteerd in verduurzaming. Zo is de verlichting vervangen door LED verlichting en zijn er recentelijk maar liefst 352 zonnepanelen op het dak geplaatst, die de energie opwekken van het gemiddeld verbruik van ruim 40 gezinnen.

Ook heeft Bakkerij Remmerswaal meerdere werknemers aangenomen met afstand tot de arbeidsmarkt. Al deze stappen zijn onderdeel van het actief gevoerde MVO beleid en om te toetsten waar ze staan in de verduurzaming heeft Bakkerij Remmerswaal zich ten doel gesteld om het MVO Keurmerk te behalen.

Het MVO-Keurmerk conform ISO26000 wordt enkel uitgereikt aan bedrijven die bovengemiddeld goed scoren op het gebied van People (mensen), Planet (milieu) en Profit. Zo waren er uitschieters als het gaat om het component People. Het duurzame personeelsbeleid uit zich niet alleen in de aandacht voor opleidingen, tevens worden mensen met een beperking bewust aangenomen. Daarnaast wordt er meegewerkt aan de Participatiewet.

Verder gebruikt Bakkerij Remmerswaal een automatische bakblikbelader die de blikken automatisch vult, leegt en terugplaatst in de ovenwagen. Daarmee is dit fysieke werk tot nul gereduceerd, de inspecteur kende op deze eis dan ook de volle score toe. Dit is slechts een greep uit het uitgebreide MVO-beleid van Remmerswaal.

Bakkerij Remmerswaal is tevens de eerste bakkerij in Nederland die dit certificaat heeft ontvangen.

Meer berichten