Logo hetkrantje-online.nl

SenW lanceert Sport-App voor jeugd tot en met 18 jaar

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Sinds een week zijn bij de meeste buitensportverenigingen de trainingen voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar weer begonnen. Voor kinderen die geen lid zijn van een sportvereniging, heeft SenW in samenwerking met de gemeente een Sport-App ontwikkeld, zodat ook deze kinderen kunnen meedoen. 

Een aantal sportverenigingen stelt belangeloos een aantal van hun trainingen open voor niet-leden. Via de SenW Sport-App kunnen kinderen zich na registratie met één druk op de knop hiervoor aanmelden. De deelname aan activiteiten is gratis voor zowel verenigingsleden als niet-leden.Sinds het kabinet op 21 april heeft aangegeven dat het voor de jeugd tot en met 18 jaar weer mogelijk is om te sporten, is er door sportverenigingen hard gewerkt om dit te realiseren. Tegelijkertijd is er een oproep gedaan aan de verenigingen om actief na te denken over mogelijkheden om jeugdige niet-leden te betrekken bij de sportactiviteiten die worden opgestart. 

Het resultaat is een Sport-App met een overzicht van die activiteiten en een boekingssysteem. Wethouder sport Nadine Stemerdink: ”Sportverenigingen zijn zodra het mocht snel aan de slag gegaan om hun activiteiten te starten. Ontzettend gaaf dat verenigingen ook activiteiten voor niet-leden organiseren. Na een lange lockdown en veel thuis zitten is het heerlijk dat mensen weer lekker buiten kunnen sporten en bewegen op de sportvelden.”

Aanvankelijk was het plan om in september een pilot voor de Sport-App te draaien. Doel van de Sport-App is om sporten op een laagdrempelige manier mogelijk te maken. Vanwege de bijzondere situatie rondom alle coronaregelgeving en de oproep van Mark Rutte om ‘niet-leden ook mee te laten sporten’ is de Sport-App nu al klaar gemaakt voor gebruik. 

Aanmelden
nmiddels is het aantal sportaanbieders en trainingen op de Sport-App al zeer divers. Er is keuze uit voetbal (Forum Sport, SEV), volleybal (Volevo), basketbal (Cobra Nova), honkbal (Catch), korfbal (VEO), rugby (VRC), boksen (LV-boxing), scouting (Satoko Kitahara) en zelfverdediging (HSW). Om het complete aanbod te zien en te kunnen boeken dient men zich eerst te registreren. De link hiervoor staat op de coronapagina’s van zowel de gemeente als SenW (www.senw-lv.nl/corona-activiteiten).
Meer berichten