Logo hetkrantje-online.nl
KOOP LOKAAL

Recyclebare mondkapjes bij Diya Tailors

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Mondkapjes duiken steeds meer op in het straatbeeld en vanaf 1 juni is het dragen van mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Diya Tailors is al direct aan het begin van de corona crisis gestart met het maken van recyclebare mondkapjes maar ziet de vraag nu ineens snel toenemen. De mondkapjes zijn nu ook te bestellen via een online webshop. 

Soeniel Garieb, eigenaar van Diya Tailors, ziet steeds meer mensen in zijn winkel die de mondkapjes aan willen schaffen. “Veel mensen die niet gauw bij ons naar binnen zouden komen doen dit nu wel. Dat stellen wij zeer op prijs. Wij geven graag een rondleiding om te laten zien wat wij doen. Ik heb al meerdere klanten van mondkapjes horen zeggen dat ze na de crisis zeker terug komen voor een mooi kostuum.” 

Maatkleding
Diya Tailors maakt maatkleding voor dames en heren in de breedste zin van het woord. Kostuums, jurken, jeansbroeken en zelfs bruidskleding worden op maat gemaakt door Soeniel Garieb en zijn team van mode experts en stylisten, allen met vele jaren ervaring. Maar ook zij merken het effect van de coronacrisis. “Er zijn geen trouwerijen en andere feesten en mensen hoeven niet naar de zaak in pak omdat zij thuiswerken. Dat merken wij sterk in onze omzet.” Maar dat betekent niet dat Soeniel en zijn collega’s stil zitten. “Wij zijn op zoek gegaan naar alternatieve werkzaamheden en die hebben wij gevonden.”

‘Juist de stof voor doktersjassen is geschikt voor het maken van mondkapjes’

Naast maatkleding verkoopt Diya Tailors ook werkkleding voor onder andere cateringbedrijven en hotels. Maar ook doktersjassen voor ziekenhuispersoneel. “Juist die stof voor de doktersjassen is geschikt voor het maken van mondkapjes. Het is natuurlijk niet gecertificeerd maar ze beschermen wel. En volgens ons is het beter iets te dragen dan niets. De mondkapjes kosten € 5, - per stuk.”

Daarnaast is het nu ook mogelijk om kleding te laten vermaken bij Diya Tailors. “Bijvoorbeeld als iemand is afgevallen of aangekomen en de kleding veel te ruim of juist te strak zit. Of een broek, rok of jurk is te lang. Al het verstelwerk kunnen wij doen.” 

Monumentaal pand
Diya Tailors is gevestigd in een prachtig monumentaal pand aan de Herenstraat 6 in Voorburg. Je waant je hier in een chique Engels modehuis. De ruimte bevat verschillende showrooms zoals een aparte showroom voor bruidskleding en een showroom voor zakelijke kleding. Centraal staat een grote vitrinekast met wel 9.000 stofstalen met designs van hoogwaardige kwaliteit en 150 verschillende voeringen. “Je kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het op maat maken. Soms komen klanten met een plaatje of foto van een pak of jurk dat wij dan na kunnen maken. Maar meestal komen wij al pratende en door de goede vragen te stellen tot een ontwerp.”

Soeniel heeft 30 jaar ervaring als stylist. Ruim 12 jaar geleden is hij vanuit huis gestart met het bedrijf. Twee weken later huurde hij zijn eerste ruimte. Het bedrijf groeide zo hard waardoor hij regelmatig moest verhuizen naar een ruimere locatie. Zo’n twee jaar geleden was dat naar het authentieke pand in de Herenstraat. 

Normaal gesproken bezoeken de stylisten van Diya Tailors de klant ook aan huis. “Klanten ervaren het als heel prettig om in de privacy van de eigen omgeving de wensen voor een maatpak te bespreken. Tijdens deze afspraak meten wij op en verwerken wij de persoonlijke wensen in het gekozen item. Na ongeveer vijf weken is het kledingstuk klaar en gaan wij weer bij de klant langs om het te passen en eventueel te finetunen.” 

De winkel is momenteel gewoon 7 dagen per week geopend van 09.30 tot 18.00 uur, op donderdag tot 21.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. De medewerkers dragen mondkapjes en handschoenen. De richtlijnen van het RIVM worden in acht genomen. 

Soeniel nodigt inwoners van Leidschendam-Voorburg graag uit zijn winkel te bezoeken voor de aanschaf van een mondkapje. De mondkapjes zijn in verschillende kleuren te verkrijgen en ook in een kindermaat. 

Bestellen van de mondkapjes kan via www.recyclablemondkapjes.nl. Meer informatie over Diya Tailors op www.diyatailors.nl.

DIYA TAILORS
Herenstraat 6
2271 CG Voorburg
+31 851 110 832
info@diyatailors.nl

Meer berichten