Logo hetkrantje-online.nl
De gemeente komt sportverenigingen, instellingen en organisaties tegemoet in de betaling van hun huur (archieffoto VRC).
De gemeente komt sportverenigingen, instellingen en organisaties tegemoet in de betaling van hun huur (archieffoto VRC).

Gemeente komt verenigingen tegemoet met huurkosten

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Sportverenigingen, maatschappelijke organisaties en culturele instellingen in Leidschendam-Voorburg krijgen een tegemoetkoming in de huurkosten voor de maanden maart, april en mei 2020. 

Met deze steun wil de gemeente ervoor zorgen dat zij ook na de coronacrisis nog steeds activiteiten kunnen organiseren voor onze inwoners in de wijkgebouwen of op het gebied van sport, theater en museumbezoekGitaarles, een bezoek aan de bibliotheek of een balletje trappen op de vereniging. 

Langzaamaan mogen we steeds meer. Een opluchting en uitkomst voor velen. Want het is fijn om elkaar weer te ontmoeten, te ontspannen en te sporten en bewegen, ook al is het op 1,5 meter afstand van elkaar. Veel van deze organisaties hebben het financieel lastig. Zij kregen minder inkomsten binnen en konden geen activiteiten organiseren terwijl de vaste lasten, zoals huur, wel betaald moesten worden. De tegemoetkoming geeft hen een beetje lucht en ruimte, bij het opstarten van hun activiteiten na versoepeling van de RIVM maatregelen.

Voor de tegemoetkoming past de gemeente maatwerk toe. De gemeente heeft hiervoor een afwegingskader opgesteld waarbij wordt gekeken of de financiële problemen te wijten zijn aan de coronacrisis. Verenigingen, instellingen of organisatie krijgen kwijtschelding, een tegemoetkoming of eenmalige subsidie, afhankelijk van of zij van de gemeente een accommodatie huren of een andere partij. De aanvragen die al bij de gemeente zijn ingediend, worden voor 1 juni beoordeeld. 

Verenigingen, instellingen en organisaties die nog geen aanvraag hebben ingediend kunnen dat alsnog doen:Organisaties die huren van de gemeente kunnen een aanvraag doen via steunmaatregelen@lv.nl. Organisaties die huren van een andere partij kunnen een aanvraag doen via www.lv.nl/subsidie-voor-corona-initiatieven.

Meer berichten