De Groene Salon in Kasteel Duivenvoorde. Vanaf 1 juni is het kasteel weer geopend voor publiek en zijn er weer rondleidingen (foto: pr).
De Groene Salon in Kasteel Duivenvoorde. Vanaf 1 juni is het kasteel weer geopend voor publiek en zijn er weer rondleidingen (foto: pr).

Kasteel Duivenvoorde weer open vanaf 1 juni

Actueel 617 keer gelezen

Leidschendam - Kasteel Duivenvoorde op het landgoed tussen Leidschendam en Voorschoten mag vanaf 1 juni weer publiek ontvangen. Elke week is het kasteel met zijn prachtige collectie weer te bezoeken van donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 14.00 uur. 

Bezoekers moeten vooraf een ticket boeken via de website van het kasteel voor een exclusieve rondleiding van maximaal 4 personen met een gids. Elk half uur is er een rondleiding die voert langs verschillende hoogtepunten van de eeuwenoude verzamelingen. Landgoedwinkel en restaurant de Hof van Duivenvoorde zijn eveneens weer geopend. Het kasteel heeft alle voorzorgsmaatregelen genomen voor een veilig bezoek op basis van de richtlijnen van het RIVM en de 1,5 meter-regel.
De exclusieve rondleiding voor vier personen met gids begint in het Voorhuis en gaat via de historische Marot Zaal en Eetkamer naar de eerste verdieping. Daar is voor de eerste keer in de geschiedenis van het kasteel de wapenkast geopend met daarin zeer bijzondere antieke wapens, waaronder twee duelleerwapens. In de Porseleinkamer staat de pronkkast met het unieke 18de-eeuwse porselein van de MOL-fabriek, Manufacture Oud Loosdrecht, open. En daar is ook is een deel van de unieke Oranje-collectie van Duivenvoorde te zien. De rondleiding eindigt in de Groene Salon van het voormalige woonhuis van de laatste adellijke bewoners in de Zuidvleugel. Zij verlieten de vleugel in 2019 en deze was nooit eerder geopend voor het publiek.

Bezoekers aan het kasteel zal worden gevraagd hun handen te reinigen met desinfecterende gel. In het kasteel zullen alle richtlijnen in acht genomen worden. Tickets voor deze rondleidingen kan men kopen op www.kasteelduivenvoorde.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant