De verhalen van Sabbedosie; Onverwachte avonturen van zomaar een jongetje | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
René de Haas uit Voorburg met zijn nieuwe boek 'De verhalen van Sabbedosie - Onverwachte avonturen van zomaar een jongetje'.
René de Haas uit Voorburg met zijn nieuwe boek 'De verhalen van Sabbedosie - Onverwachte avonturen van zomaar een jongetje'.

De verhalen van Sabbedosie; Onverwachte avonturen van zomaar een jongetje

  •   98 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Het nieuwe boek 'De verhalen van Sabbedosie - Onverwachte avonturen van zomaar een jongetje' van René de Haas uit Voorburg is onlangs verschenen. Dit kinderboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. 

Sabbedosie is een heel gewoon jongetje, zoals ieder ander jongetje, maar hij beleeft grappige en vaak spannende avonturen. Vanuit gewone situaties op school of thuis maakt hij onverwachte dingen mee die ieder kind wel mee zou willen maken. Van een sprekende goudvis tot aan een reis in een luchtballon, voetballen met meisjes of een geheime ondergrondse gang; Sabbedosie maakt het allemaal mee.

De avonturen van Sabbedosie is een heerlijk boek voor kinderen tussen 6 en 8 jaar, maar ook voor de ouders of opa’s en oma’s om uit voor te lezen.

René de Haas (1957) is geboren in Den Haag en vader van drie kinderen. René heeft goede herinneringen aan de verhalen die zijn vader ’s avonds voor het slapen gaan aan hem vertelde en heeft die lijn doorgetrokken bij zijn eigen kinderen. Als de kinderen naar bed gingen dan moest er eerst nog een verhaaltje verteld worden en vanuit het niets ontstond de naam 'Sabbedosie'. De kinderen vonden het eerst maar een gekke naam maar later vroegen ze of René weer een verhaal over Sabbedosie wilde vertellen. Die verhalen zijn nu opgeschreven en gebundeld zodat ze ook aan andere kinderen voorgelezen kunnen worden.

Fragment uit het boek
Het is woensdagmiddag en Sabbedosie is vrij. Hij zit nog aan tafel want hij heeft net gegeten, maar hij wil nog niet van tafel want hij weet niet wat hij zal gaan doen. “Ga toch fijn met je trein spelen,” zegt mamma, “of ga een stukje fietsen.”
“Ik heb geen zin om met de trein te spelen want die zit nog helemaal in de doos en dan moet ik hem eerst helemaal op gaan zetten en dat is vreselijk veel werk!” zegt Sabbedosie een beetje boos. “Nou,” zegt mamma, ook een beetje boos, “dan ga je nu een-twee-drie naar buiten, je pakt je mooie fiets en je gaat maar lekker een stukje fietsen. Daar zal je wel van opknappen.”

Sabbedosie stampt en loopt hard de deur uit. Hij pakt zijn fiets uit de garage, maar weet opeens iets veel leukers. Hij rent weer terug naar binnen en roept naar mamma: “Ik ga met mijn verrekijker kijken!” Hij heeft van Sinterklaas een verrekijker gekregen en daar heeft hij nog weinig mee gespeeld. Hij zoekt in zijn slaapkamer naar zijn verrekijker, maar kan hem nergens vinden. Hij kijkt in zijn kast en in zijn bureautje, onder het bed en onder de verwarming, in de vensterbank en onder zijn kussen, maar nergens ligt de verrekijker.

Hij wordt alweer een beetje boos en rent de trap af naar beneden. “Mam! weet jij waar…?” Veel verder komt hij niet want daar staat mamma al lachend met de verrekijker in haar hand. “Hij lag hier onder de bank, sloddervos,” lacht ze. “Hier heb je nog een koekje voor onderweg.” Sabbedosie stopt het koekje in zijn broekzak en graait de verrekijker uit de handen van mamma en rent naar buiten. Hij springt op zijn fiets en fietst de straat uit. Aan het eind van de straat gaat hij het zandpad op, zo door de weilanden naar het bos. Ik ga naar vogels en eekhoorntjes kijken, denkt Sabbedosie.

Als hij bij het bos aankomt, stapt hij van zijn fiets en gaat op een bankje zitten. Hij pakt zijn verrekijker en kijkt naar de toppen van de bomen. Hij tuurt en tuurt, maar ziet geen enkele vogel of eekhoorntje. Ja, een musje, maar die zit maar stil op een takje en die heeft hij al zo vaak gezien. Nee, hij wil grote roofvogels zien: valken, of een buizerd. Net zoals een paar weken geleden, toen hij met opa op stap ging. Maar hij ziet niets anders dan dat musje. Wat een stom musje, denkt Sabbedosie, die zit daar maar zo duf op die tak. Hee, wat ziet hij daar nou? Wat hangt daar in die boom? Het lijkt wel een luchtballon…

'De verhalen van Sabbedosie - Onverwachte avonturen van zomaar een jongetje'. Auteur: René de Haas Verschijningsdatum: 17-04-2020 Aantal pagina's: 76. ISBN: 9789464031379. Het boek is ook verkrijgbaar bij kinderboekenwinkel In de Wolken aan de Herenstraat in Voorburg.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>