Veiligheidsmaatregelen Westfield Mall of the Netherlands

Actueel 1.161 keer gelezen

Leidschendam - Westfield Mall of the Netherlands heeft in nauwe samenwerking met de winkeliers een aantal veiligheidsmaatregelen conform de richtlijnen van het RIVM doorgevoerd om het winkelen zo veilig mogelijk te maken. Daarnaast is Unibail-Rodamco-Westfield (URW) een samenwerking aangegaan met Bureau Veritas* om de hygiëne en veiligheid naar een hoger plan te tillen, gebaseerd op de meest recente aanbevelingen van gezondheidsinstanties.

Druktekalender
De bezoekers van Westfield Mall of the Netherlands worden door het hele winkelcentrum duidelijk geïnformeerd over de huidige maatregelen en krijgen waar nodig aanwijzingen van medewerkers. Daarbij wordt de nadruk gelegd op het rekening houden met elkaar en het respecteren van de anderhalve meter afstand. Zodat er samen voor gezorgd kan worden dat winkelen op een gepaste manier mogelijk blijft. Daarnaast kunnen bezoekers zich vooraf thuis via de Druktekalender (op leidsenhagevernieuwt.nl) laten informeren over de rustige, drukkere en drukste winkelmomenten; en over welke winkels open zijn.

Digitale ‘stay safe’ tool
Samen met partner Ocean Outdoor, implementeert Westfield Mall of the Netherlands als eerste in Nederland de digitale ‘stay safe tool’. Deze innovatieve applicatie is een tool die het publiek welke langs het digitale scherm loopt detecteert en gelijktijdig op het scherm toont met een grote grijze cirkel van 1,5 meter om ieder persoon heen. Wanneer men minder dan 1,5 meter afstand van elkaar houdt, kleurt de cirkel rood. Op die manier worden zij gewezen op het feit dat er te weinig afstand wordt gehouden. Zodra de personen weer genoeg afstand bewaren, zal de rode cirkel weer grijs kleuren.

Johan van Doorn, Shopping Centre Manager van Westfield Mall of the Netherlands: “In deze uitdagende tijden is het onze prioriteit om de gezondheid van onze bezoekers, retailers en medewerkers te beschermen. We volgen hierbij de adviezen van de overheid. De restaurants en cafés zijn nu alleen nog geopend voor afhalen, de rest van ons centrum is gewoon toegankelijk voor bezoekers. We werken met al onze huurders samen om een zo veilig mogelijke omgeving te realiseren en vragen ook bezoekers rekening met elkaar te houden. We zijn in staat om het aantal bezoekers dat ons centrum in en uit gaat goed te monitoren en te beheersen. Het centrum biedt voldoende ruimte om - in samenwerking met onze huurders en bezoekers - wachtrijen te creëren en om de gewenste afstandsmaatregelen door te voeren. We roepen iedereen die naar ons centrum komt op om rekening met andere bezoekers en onze medewerkers te houden door de 1,5 meter afstand te respecteren."

Meer informatie op leidsenhagevernieuwt.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant