Afbeelding

Dansscholen weten niet waar ze aan toe zijn

Actueel 731 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Voor Door Laverman, eigenaar van Ballet & Dansstudio Door Laverman, is het nog erg onduidelijk wanneer zij de danslessen weer kunnen hervatten.  Dat geldt ook voor het landelijk beleid voor kinderen tot 12 jaar. Zij mogen in de kinderopvang, op school en op de BSO al wel binnen dansen, maar nog niet in hun eigen dansstudio onder leiding van de dansdocent. Omdat er al wel buiten gedanst mag worden, krijgen de kinderen bij Ballet & Dansstudio Door Laverman vanaf deze week naast de online lessen zoveel mogelijk buiten dansles op het schoolplein van basisschool Essesteijn  en op het terrein van atletiekvereniging Sparta. 

“We zijn blij met de lessen die we nu buiten  kunnen geven dankzij  atletiekvereniging Sparta en basisschool Essesteijn  maar liever geven we natuurlijk les in de dansschool zelf. In een van onze ruime goed geventileerde  studio’s. Buiten dansen is verre van ideaal.”Door Laverman hoopt snel op meer duidelijkheid. Valt dans onder cultuur, dan mogen dansscholen per 1 juni dertig mensen ontvangen. Valt dans onder sport, dan blijven ze vooralsnog tot 1 september gesloten. "Professionele dansers mogen al wel repeteren mits ze 1,5 meter afstand houden. Zij hoeven zelfs niet tot 1 juni te wachten. Het is niet uit te leggen aan onze leerlingen die wekelijks voor hun plezier dansen. Ze bewegen immers toch een stuk minder intensief dan de beroepsdansers. En in de dansschool zijn alle soorten dans terug te brengen tot matig intensief bewegen," stelt de dansdocent.

De alliantie dansondernemers Nederland overhandigde op 11 mei het Basisprotocol Dans aan de ministeries van VWS, OCW en EZK. Met dit protocol kan er vanaf 1 juni veilig lesgegeven worden aan kinderen, volwassenen en paren. “We hopen nu op snel groen licht om open te gaan, ” aldus Door Laverman.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant